TRANSILVANIA, DOAR O “ANEXA” A ROMANIEI?

Sunt nevoit sa renunt pentru astazi la publicarea unui nou episod despre “Istoria Transilvaniei” si sa-mi exprim in schimb parerea despre conflictul diplomatic romano-german nascut dintr-un singur cuvant: anexare.

Acesta dupa ce Agentia de Presa (DPA) cat si postul tv (ZDF) au prezentat 1 Decembrie, ca ziua in care noi, romanii, si autoritatile din Capitala serbeaza Centenarul de la “anexarea” unei parti a…Ungariei!? “Astazi, Transilvania se afla in centrul Romaniei. Nu intotdeauna a fost asa“, titreaza ZDF, citand insa DPA. “Romania sarbatoreste 100 de ani de la anexarea (anschluuss) fostei provincii maghiare: Transilvania. “Cata minciuna si crasa dezinformare! Cat fals si provocator adevar istoric! Acel termen “anschluss”, care are si conotatia negativa”, a fost pe buna dreptate, considerat total depotrivit de oficialii romani, care au reactionat ferm si prompt.

Fireste, prima care s-a sesizat a fost Ambasda Romaniei in Germania care, prin spusele ambasadorului Emil Hurezeanu care a cerut “repararea“, pe cat posibil, a formularii rautacioase si tendentioase referitoare la unificarea Transilvaniei cu Romania. Ulterior, din cate am mai aflat din presa, si Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a criticat agentia germana pentru formularea tendentioasa, total eronata. Mai ales, spun tot eu (sau si eu), ca, atat documentele cat si istoria noastra atesta, fara dubii, ca Statul roman modern a luat nastere atunci, in urma cu 100 de ani, prin unificarea multor regiuni, printre care s-a numarat, desigur, si Transilvania! Si atunci, de ce aceasta falsa informare publica?

De ce se-ncearca o denigrare a adevarului? Oare la aceasta nu a contribuit si actuala zurba din tara, intreaga atmosfera socio-politica promovata indeosebi de catre cei de la putere care, prin “masurilii“, cum spunea candva… cineva(?!), luate si “legili” modificate, au adus nu numai un deserviciu tarii, ci au favorizat si unele ecouri defavorabile atat pe plan intern cat si extern?! Ca urmare, iata ce se scrie in presa din Germania, iata ce solicita acum UDMR-ul: autonomie! Halal sa le fie!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.