Transport marfa Spania–Romania

Prietenul meu, Marian, şi-a deschis de curând un magazin în care primeşte şi diverse obiecte în consignaţie, pentru a le pune în vânzare. Pentru a avea ce să vândă, iniţial, a făcut un import din Spania. Şi-a rezolvat problema, după ce a căutat pe internet o firmă de transport marfa Spania-Romania. A găsit în Madrid un magazin al cărui proprietar voia să-şi închidă repede afacerea şi i-a cumpărat toate produsele cu un discount bun.

Am trecut pe la magazinul lui şi m-am bucurat văzând că avea ceva clientelă. După ce m-a condus printre rafturi, dându-mi explicaţii pentru toate exponatele. Avea preţuri relativ mici aşa că mi-am cumpărat şi eu o măsuţă de cafea din lemn de nuc sculptat, foarte frumoasă şi neaşteptat de ieftină. Mi-a explicat că a luat întregul lot de marfă şi îşi poate permite să aibă preţuri atractive. A lăsat pe măsuţă un anunţ pe care scria „vândut” şi am mers în biroul lui.

Am înţeles că preţul unui obiect va fi stabilit în funcţie de costul aducerii lui în magazin. Urmăreşte să obţină un câştig prin volumul de marfă vândut.

– Mă interesează să nu rămân prea mult timp cu vreun obiect în magazin, îmi spuse Marian, după ce ne-am instalat în micul lui birou. Încetul cu încetul, mă voi lămuri pe deplin asupra gustului clientelei. Vreau să am numai marfă vandabilă…

– Mda, păi ăsta-i visul oricărui comerciant ca tine! îl întrerupsei eu. Ce înseamnă marfă vandabilă, în viziunea ta? Că doar că nu vinzi pâine, să zicem, un produs care ne trebuie în fiecare zi.

– Nici nu vând mărfuri alimentare, mă corectă Marian. Însă aş vrea ca niciun obiect să nu stea mai mult de trei luni pe raft.

– Mai greu va fi cu obiectele în regim de consignaţie, observai eu.

– Ei, da, probabil că ai dreptate, dar dacă o marfă oarecare nu se vinde într-un anumit timp, iau legătura cu proprietarul şi-l rog să mai lase din lase preţ. Dacă nu ne înţelegem, îşi obiectele înapoi. La fel proceda şi Mario, spaniolul de la care am luat marfa cu care mi-am umplut iniţial magazinul.

– Chiar, cum ai ajuns să faci afacerea asta cu el? De unde vă ştiaţi?

– Nu ne ştiam, băiete, pur şi simplu am avut amândoi noroc. Gică, un văr de-al meu care e stabilit de vreo 10 ani în Spania, a văzut absolut întâmplător un anunţ în vitrina magazinului lui Mario. Şi-a adus aminte că eu eram în căutarea unui spaţiu pentru deschiderea unei consignaţii şi s-a gândit că, poate, m-ar interesa să preiau marfa lui. Mi-a trimis nişte poze, ca să-mi dau seama despre ce e vorba şi, după patru zile, eram în Madrid, ca să văd marfa în realitate şi să vorbesc cu proprietarul.

– Aha! Şi cum te-ai înţeles cu el? Parcă nu ştiai spaniolă…

– Adevărat, dar am vorbit în engleză. În plus, ne mai traducea şi Gică. Mi-a fost de un real folos. De fapt, fără el, nu aveam nici acest lot de marfă. A rămas să caute pentru mine niscai marfă în Spania şi are şi el un procent din valoarea ei.

– Şi cum ai transportat marfa în România, Mariane, că Spania nu-i la o aruncătură de băţ?

– Pentru mine n-a fost nicio problemă. Am găsit pe internet o firmă de specialitate, care face transport marfa Spania-Romania şi viceversa. Transportă marfă generală şi colete şi are la dispoziţie un parc de maşini. În funcție de cantitatea de marfă, oferă camioane complete (FTL) sau în grupaj (LTL), cu masa utilă de la 1,5 până la 22 de tone. Nu m-a durut capul: mi-a adus marfa repede şi în siguranţă, la un preţ corect. O să mai apelez la băieţii ăştia, dacă Gică îşi face treaba în Spania…

marfa2
transport marfa Romania – Spania – ExpressTrans

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.