Trupă muzicală caut loc de veci. Găsit România!

Văd freamătul ăsta de câteva zile pe bloguri, pe rețelele de socializare. Pute mass-media de “concertul extraordinar” Depeche Mode.
Cine e Depeche Mode? A, ăia de aveau succes acum 20-21 de ani? Erau la modă când eram eu în clasa a 8-a. Îmi aduc bine aminte când fetițele scriau pe bănci DM, iar între litere trânteau o floricică.
De atunci au trecut ani buni fraților. Dacă ar fi stat careva la pârnaie anii ăștia, toți ar fi spus “o viață de om!”.
Nu mă înțelegeți greșit, n-am nimic cu Depeche Mode. Ba chiar mi-au plăcut 2-3 melodii. Personăăăăăăăl… Gizzzăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăss!
dm
Dar nu înțeleg bucuria ăstora de dau share la anunțurile idioate din mass-media (am mai zis eu care) cu acest concert mirific.

Au ajuns la noi cu ultimul cântec de lebădă. Nu știți povestea? Zice-se că lebăda, înainte să moară cântă. Și cântă mai dumnezeiesc ca privighetorile. Cel puțin așa spune legenda. N-am auzit nicio lebădă cântând în Viena când a fost cazul…

Așa și cu trupele astea. Vin în România să-și ia un loc de veci. Trupe de care n-a mai auzit nimeni de 10-15-20 sau chiar mai mult de ani. Vin în România cu mare tam-tam, strâng 5-6000 maxim de aiuriți care dau enorm pe un bilet și se retrag într-o glorie imensă.

Primul caz a fost al lui Michael Jackson. În 1994, când dădea din șold pe scenă și leșina primul rând de mironosițe: Maicăăăl!
A mai scos vreo 3 albume, dar fără mare succes, după care s-a retras acolo în Wonderland. Sau Wonder-kid-fuck. Acum am ajuns să cred și eu că n-a violentat niciun copil, ci doar avea o minte copilăroasă și pur și simplu voia să se joace cu ei. Serios. Chiar îmi pare rău de el!
michael

S-au mai perindat pe la noi fel de fel de cântăreți, mai mult sau mai puțini cunoscuți. Snoop Doggy Dog a avut nesimțirea să întârzie cam 2 ore, până să urce fumat pe scenă. După aia s-a mai auzit ceva de el?
– Da domne e mare sculă de basculă la americani, numa că nu mai cântă comercial, că câr că mâr. Marș mă d-aici!
snoop

Au venit și Limp Bizkit, trupa mea preferată pe vremea aia. Numai că eu am aflat cu 3 zile înainte de concert printr-o întâmplare. Biletele se epuizaseră. Cică a dat o ploaie de i-a îndoit pe spectatori. Și cu toate astea Fred a rupt scena.
Bravo lor! după ce-au plecat de la noi, sufletul. N-a mai auzit nimeni de ei. S-au destrămat, s-au combinat cu alții etc.
limp

Rolling Stones a venit cu mare alai în România. A urlat nițel pe scenă pentru cei 6000 ori cât au fost de curioși și gata. Nimic de ei nu mai știm. Or fi ei mari și tari, însă îs foarte trecuți. Extrem de foarte. Nu mai merge să vii pe scenă la 70 de ani și să te rupi în figuri ca la 20 și ceva. E grețos, pe cuvânt de cercetaș fruntaș!
rolling-stones

A venit fără mare iureș în mass media Leonard Cohen. De două ori. Nu știu cât de mare succes mai are peste hotare, însă pentru acest OM, toată stima. Jos pălăria meștere! Când mai vii p-acilea? România te așteaptă! Cum așteptam americanii în 45…
leonard

Tot fără mare tam-tam a venit și Roxette. Pentru a-și celebra 20 de ani de inactivitate muzicală cu un nou album. Din care am înțeles că jumătate era cu Best of… De atunci, mai știe cineva ceva de ei? O duc bine-merci, mai cântă pe la diferite campanii umanitare, mai sunt invitați de onoare la nuș ce posturi de radio și cam atât.
roxette

Apoi, țineți-vă bine. A aterizat băbătia. Madona. Care se rupea și asta-n figuri ca Loredana. Măcar a noastră e mai tinerică. La Madona nu mai merge să te dai virgină când ai 60 de ani și riduri ca la curul elefantului! Ești dizgrațioasă! Românii au văzut asta și i-au huiduit vocea răgușită și totala lipsă de interes pentru cântat. Singura țară în care a fost hulită și lumea n-a cerut bis a fost România. La bulgari a avut ceva succes și la ruși. Care au dispersat norii de ploaie de deasupra Moscovei în ziua concertului prin decret prezidențial Putinesc. Care la vremea aia își vindea albumele cu 1,99 dolari pe AppleStore. Albumele întregi, nu melodia! Știu asta deoarece am luat și eu albumul Ray of Light. După concertul din Bulgaria au urcat prețul la 4,99, iar în prezent n-am idee cât și dacă mai este la vânzare ceva.
madona

Au venit și Scorpions în 2011. Nu m-au atras niciodată, însă știu sigur că nu-s în culmea gloriei în Germania. Mai multe nu știu, nu mă bag să spun prostii.
scorpions

Au venit într-un final și mult așteptații (de mine) Kataklysm.
Mi-a displăcut concertul. Prea anti-Dumnezeu pe față. Sonorizarea bună, duduia scena, duduiau organele în noi. Am plecat înainte de sfârșitul concertului pentru a prinde ultimul metrou. Am plecat cu un gust amar. De atunci nimic nu se știe de ei. Decât că și-a deschis cu mare fast Maurizio o pizzerie. La care ai reducere 10-20% dacă te prezinți cu un bilet de la un concert al lor. Numa că pizzeria nu-i în România, ci-n America…

Paremi-se că pe la minutul 1.34 se vede juma de față spănăcească…

Am așteptat de-a lungul timpului să vină trupe care mie mi-au plăcut. Biohazard (începe acum turneul în Europa, România nefiind pe listă), Static-X (care s-a destrămat între timp, Wayne găsindu-și alți flăcăi cu care să cânte, însă nicio ieșire la rampă) și alții. Nimic.

Singura trupă care a venit la noi în culmea gloriei a fost Rammstein. Care a făcut un șou de zile mari. Flăcări pe scenă, faza cu barca, multe minunății. N-am fost la acel concert, însă sper să-l prind p-ăsta de anul curent. Merită măcar o dată în viață să-i auzi/ vezi. Chiar dacă nu-ți place genul muzical. Însă efectele alea speciale ale lor sunt mai ceva decât jetpackul lui Michael Jackson. Ceva unic în România! Serios!
rammstein

Cică au mai venit UB40 și Deep Purple. Alții care n-au mai scos nimic de 20-30 de ani și s-au retras la noi. Ștuiu că la Iris 25 pare-mi-se, au venit cei de la Uriah Heep. La fel, 20 de ani fără un cântec scos. Dar a fost concertul frumos!
deep-purple uriah-heep

Pe final, în loc să mă înjurați, cei care nu sunteți de acord cu mine, spuneți-mi rogu-vă, cum se numește penultimul album sau melodie a unei trupe din cele enumerate mai sus. Zic penultimul, deoarece ultimul în cazul lui Depeche Mode îl știți de când s-a anunțat concertul. Că vin la noi să cânte cu ocazia unui nou album. Probabil alt Best of… Și să-mi spuneți fără căutare pe gogu. Așa, din vasta voastră cultură muzicală, care se simte jignită de vorbele mele.

Comments

comments

25 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.