Tu te asortezi?

De când ne știm, când vine vorba de purtat ceva, trebuie musai să fim în unison. Tu te asortezi? La haine, la pantofi, la bijuterii, la geantă, la orice.

Nu-ți place să vezi pe cineva cu mocasini roșii, pantaloni mov, bluză verde, fular d-ăla alb-negru, ca arabii și pălărioară neagră de hipster. Te lovește la ochi mai rău cum te lovește acceleratul de 6 jumate dacă stai pe linie.

Așa și fetele.
Mă, sunt câte unele de le vezi prin metrou, pe stradă. De zău, și când vreau să le fac poză, se blochează telefonul, se descarcă bateria, iese blurat, orice. Se sperie naibii și tehnologia de ele. Și aici vorbesc și de haine și de bijuterii. Degeaba te îmbraci tu frumos, te asortezi geantă roșie, cămașă roșie, pantofi roșii, sacou și fustă neagră, dacă te pui și-ți iei câte un inel pe fiecare deget, sau îți agăți 15 lanțuri la gât, de l-ai face gelos și pe Mr. T.

Nu așa se face. Și, pentru numele Lui Dumnezeu, nu mai puneți inel de aur lângă inel de argint. Arată nașpa. Câh rău!

Ideea e să te asortezi frumos. Cât mai plăcut vederii. De exemplu, dacă porți negru, ținută office, dacă-ți iei aur la tine nu merge. Se potrivește ca nuca-n perete. Argintul e de preferat. Sau na, platină. Dar nu aur alb, v-am mai spus de ce.
Și nu te duci îmbrăcată office când ieși seara cu fetele. Ar fi ceva s-o văd pe una cu laptopul pe umăr, în costum, să se rupă-n figuri pe ringul de dans, ca Travolta în Saturday Night Fever.

rochie-rosie Seara e bine să te îmbraci lejer. Dacă te duci în discotecă, te îmbraci cum vrei și e normal. Mai un dans, mai un cocktail, mai te uiți după băieți, mai râzi cu fetele. Dar dacă e să te duci la vreo petrecere d-asta simandicoasă, vreo serată de soi, e clar că nu te duci cu bașkeți, blugi zdreliți și-un tricou lălâi, cu un umăr gol. Doar dacă ești oaia neagră a familiei organizatoare, care de rușine nu știe cum să se scuze invitaților pentru ținuta ta complet neadecvată.

Aici trebuie o rochie frumoasă de seară, cum am văzut eu la TrendyLook. Aici poți lua și bijuterii de aur. Atâta vreme cât rochia nu e neagră.

E bine să porți cât mai mult culori vii, calde. Îți dă și o altă aură o culoare caldă pe tine decât dacă te arunci într-o rochie albă.
Nu ești la nuntă! Și nici neagră, că nu ești Morticia Adams sau la vreo înmormântare. Sunt o sumedenie de culori pe lumea asta. Și culmea, voi femeile le știți pe toate cum arată. Pentru mine ca bărbat movul este violet. Pentru voi au o anume însemnătate cuvinte colorate ca “ocru“, “siclam” sau mai știu eu ce. Purtați-le. Dar nu vă cramponați că musai ăla e lănțișorul meu preferat, îl iau. Diversifică-le. Adică nu trebuie să-ți zic eu. Ești femeie și ar trebui să știi cum să te asortezi, pentru fiecare ocazie în parte. Și dacă nu știi, vino mai des pe aici, că afli chestii noi.

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Concediul ideal

Ne aflam in plin sezon estival, motiv pentru care marea majoritate a barbatilor se gandesc la destinatia pe care sa...

Rușine Vodafone!

Vodafone a reușit performanța de-a mă scoate din sărite iar. Au servicii de toată jena, prețuri mari, iar serviciul clienți...

Cum poți face poză cu… monitorul?

Citisem mai demult despre posibilitatea de-ați face poză cu... monitorul de la PC. Știu, pare o chestie SF, însă treaba...

Close