“Uite ungurii, dă-le foc!”

27312_largeVăd că de câteva zile pe facebook este foarte distribuită o pagină a unor unguri, numită Anti România. Niște descreierați p-acolo, vorbesc în ungurește și înjură românii.
Noi nu ne-am lăsat mai prejos și am făcut zeci de pagini anti unguri, care instigă la violență. Păi se putea să nu?
Acum se războiesc cele două tabere pe facebook în prostie. Hai să vă explic eu cum stă treaba asta cu “dă-le foc ungurilor“.
Formațiunea aia Anti România, e formată din câțiva oameni. Hai să zicem 1000. Ungaria are o populație de 10 milioane de oameni. Deci procentul ăla de 1000 de descreierați e infim. De aici până la “moarte ungurilor” e cale lungă.
Aici vorbim în majoritate de suporteri idioți ai unor echipe de fotbal. Și după cum v-am mai spus, toți suporterii violenți sunt la fel, indiferent de țară și nație. Că-s formațiune Anti România, că-s suporteri steliști sau dinamoviști, sunt o apă și un pământ. Noroi, rahat.

Personal, am fost în Ungaria. Mi s-a vorbit frumos, respectuos, chit că eram român. Dacă nu eram singur, vorbeam cu ceilalți în românește evident. Nu s-a uitat niciun ungur urât după noi, nu ne-a scuipat nimeni, n-a sărit niciunul să ne ia gâtul.
Singur am intrat în câteva magazine și l-am întrebat pe vânzător în românește. În două cazuri mi s-a răspuns în engleză, altul m-a întrebat într-o românească stricată dacă putem vorbi engleza. Am fost tratat ca orice alt om, indiferent de faptul că eram ungur, țigan, român sau vietnamez.
O întâmplare comică am avut-o într-o localitate turistică de pe lângă lacul Balaton.
Eram cu diriginta de la școală și femeia voia să ia niște pandantive pentru nepoate.
Pe tarabă erau cercei, brățări, inele, fel de fel, numai pandantive nu. Diriginta nu știa engleză, iar franceza ei nu se pupa cu-a vânzătoarei unguroaice.
Se întoarce către mine și-mi spune:
Cum, să-i zic eu femeii că vreau pandantive?
– A, doriți pentru pus la gât, doamnă? Avem aici! răspunde din spate vânzătoarea. Repet, vânzătoare unguroaică.
– Știți românește? Sunteți româncă?
– Nu, sunt unguroaică, însă am învățat româna și engleza. Vin mulți turiști și-mi prind bine ambele limbi.

A vorbit femeia într-o română perfectă. Și da, știu sigur că era unguroaică, văzându-i buletinul.

Una e să-i înjuri pe unguri în general, făcând o prostie mai mare decât tine, alta e să-i înjuri, nefiind de acord cu ei, pe extremiștii violenți. Da, ălora puteți să le dați foc, să le rupeți picioarele. Și ungurii le-ar face la fel!

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.