Un leu ușurarea la WC

În Curtea de Argeș, în autogară, există toaletă publică. Ca la toate toaletele publice, intrarea e un leu. Lipită de ușa toaletei (cea din filmarea de mai jos) este și un chioșc cu de toate. Unde, pâinea costă 80 de bani, adică 0,80 lei.

Dacă ar fi să mori de ceva în țara asta, nu mori de foame, mori din cauza reținerii udului.
Chiar nu înțeleg de ce trebuie să dau acel leu ca să pot face pipi? Nu-mi trebuie hârtie igienică. Iar apa trasă nu face acel leu. Un sul de hârtie e 50 de bani, un leu e aia cu 2 straturi, pufoasă, cu miros de primăvară, de nu știi dacă să te ștegi cu ea la fund sau s-o folosești ca deodorant.
Iar partea cea mai prostă nu e că dai acel leu. Ai condiții de toată jena acolo. Când spală cineva e sărbătoare mare. În plus NU WXISTĂ WC. există o gaură numită pompos “WC turcesc. Nu merită un leu asta. Nu merită nici 50 de bani. De multe ori ți-e și silă să intri acolo. Deoarece, nu știu cum, românul are obiceiul să se pișe peste tot. Nu știu cum naiba de acasă nu fac tot așa.

Am ajuns la concluzia că dacă vrei să te ușurezi, te duci în natură. După un pom, după tufiș. Asta la țară zic. În oraș e mai greu. Cea mai bună soluție este benzinăria. La majoritatea beninăriilor există WC pentru toată lumea. Chiar și pentru clienți. Și culmea, poate fi gratis. Adică, te duci, rezolvi nevoile fiziologice, te speli pe mâini, dai bună ziua și pleci. N-o să urle nimeni după tine că n-ai cumpărat ceva sau nu ți-ai făcut plinul de carburant.
Mai există și fast fooduri, însă acolo îți trebuie codul de pe bon. Dacă n-ai cumpărat nimic, nu poți intra la toaletă. Sau aștepți până iese sau intră careva, să poți da buzna și tu.
Nu de puține ori m-am gândit la scutece pentru adulți când merg în vreo călătorie…
wc

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
The 100

Am început să urmăresc "The 100". Având în vedere că s-au cam terminat filmările la seriale (sezonul 3 din Black Sails...

Trimite SMS moka

Că tot mi-am închis 2 abonamente, hai să vă zic ceva. Cum să trimiți sms moka. Țin minte acum 10...

Fiul munților

Ascultând vechi melodii cu Dan Spătaru (da, m-a apucat melancolia asta de două zile), am dat de un vechi film...

Close