Un vis ciudat

E 4:30. Am avut un vis tare ciudat si m-am trezit. Chestii normale, bea apa, du-te la wc. Dar sa povestesc visul.
Voiam sa intru la metrou, la Universitate. Insa era schimbata zona, se facea ca nu exista bulevard intre Unirii si Universitate, era un parc mare, frumos, cu verdeata, pomi, bancute. In fine, voiam sa intru cam pe unde e acum intrarea de la Muzeul de Istorie. Numai ca era in constructie intrarea aia. Era o vale plina cu fel de fel de unelte, materiale de constructii, prostii.
– Bun, e inchis pe aici, lasa ca intru pe la strada! Mi-am zis.

vis ciudat

Intrarea pe la strada fiind bulevardul dintre Piata Rosetti si Parcul Cismigiu. Nu stiu numele strazilor.
Asa ca am luat-o prin parcul ala nou, sa intru la metrou.
Stiu ca imi era ciuda ca nu gasesc intrarea. M-am invartit printre pomi si viitoare fantani arteziene de-am capiat. Nu gaseam nicio intrare de metrou. Zambeam prosteste, gandindu-ma cat de caraghios sunt, cautand o intrare inexistenta. Asa ca m-am intors la intrarea care era in constructie. Poate gaseam un muncitor sa-mi spuna ala pe unde s-o iau.
Dar, am zis sa scurtez drumul, asa ca in loc sa ies din parc si sa intru pe aleea mare, pe unde era intrarea, am zis ca e mai lesne s-o tai prin parc si sa cobor o rapa, dand direct in aleea cu materiale de constructie, betoniere si alte unelte.
Si din rapa aia, am sarit direct pe alee. Si-am nimerit in fel de fel de gunoaie, pana la genunchi.
Nu erau gunoaie cu resturi menajere, deci nu putea si nu-mi era sila.
Insa eram inconjurat de haine vechi, pet-uri goale, ziare de peste 30 de ani, facute franjuri, saci de ciment, caramizi, de toate.
Parca eram intr-o casa, dintr-o data, nicidecum pe aleea cu intrarea in constructie.
Si eram in vasa aia, calcam peste toate bulendrele alea, cautand iesirea. Iar singura iesire era pe un geam. In geam era o chitara veche, sparta.
Vantul cand batea, lovea coardele slabite ale chitarii, care se loveau de grif si de cutia de rezonanta, sau ce mai ramasese din ea.
Asa, dupa sunet, am stiut incotro sa ma uit, sa vad iesirea pe geam.
M-am uitat pe geam. Pana jos la pamant sa fi fost un metru jumate inaltime. Cu greu puteam iesi pe geam, insa trebuia sa vad unde anume ies.
Era un drum mic, cum e in spatele casei, la tara. Se vedea o vita de vie si un tub mare, vechi de metal. Am crezut ca e vreun corp de racheta. Era galben, ingropat in pamant, si scria ceva pe el, cu litere chirilice rosii.
In partea opusa, auzeam drumul, auzeam masini. Deci iesirea era buna, spre civilizatie.
abandoned-house
Insa imi era frica sa ies pe geam.
– A cui o fi casa asta, ma ia careva la omor, ce caut in casa lui…
– Eu sar pe geam, daca vine vreun caine sa ma sfasie? E zona parasita, s-ar putea sa fie mai multi caini, eu odata sarit pe pe geam nu ma mai putam cocota la loc, la un metru jumate inaltime.

Si stateam si ma gandeam ce sa fac…
Apoi m-am trezit. Stiam ca trebuie sa beau apa si sa vizitez wc-ul…

Comments

comments

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
O, da!

Am găsit. Toate-s mp3. C:\Riot Games\League of Legends\RADS\projects\lol_air_client\releases\0.0.0.203\deploy\assets\sounds\ro_RO\Champions :) Care va să zică, care vrei să-ţi pui ce vrei în...

Cum (nu) slăbești cu miere și scorțișoară

Nevastă-mea vă spune iar despre slăbit. Rezultatele metodei cu miere și scorțișoară. Ola, Spanacei si Spanacite, am promis ca va...

La baza oricărei construcţii stă o fundaţie solidă

Prietenul meu, George, mi-a spus că are de gând să-şi construiască o vilă, dar terenul pe care va face construcţia...

Close