Unde aruncați hârtia igienică?

Da, cam nasol titlul. Însă, dacă putem conversa liberi despre orice, inclusiv sexul oral, avortul, între crimă și drept contituțional, atunci de ce n-am discuta și despre hârtia igienică?

Eu am fost învățat de mic să arunc hârtia igienică, la WC. Asta după ce m-am șters cu ea la fund. Că de aia e. Bine, în unele zone înce să mai folosesc frunze de porumb (băi ce-al dracu zgârie o frunză d-aia), sau ziare. Sau, chiar deloc.

Și cred că majoritatea dintre noi așa am fost învățați de mici. Te ștergi la funduleț după ce ai făcut căcuță cu hârtia asta fină cu 30j de straturi catifelate, apoi o arunci la WC.

Însă observ în multe locuri o treabă nouă pentru mine. O găleată lângă WC în care se aruncă hârtia igienică folosită. Serios? Ca ce chestie? Se reciclează? Să vă spun că-n România, 99% din ce aruncăm noi în locurile “special amenajate reciclăriiNU SE RECICLEAZĂ?

Da, nu se reciclează, oameni buni. Vedeți 3 saci de gunoi, unul pentru plastic, altul pentru hârtie, altul menajer. Vine mașina de gunoi și le aruncă pe toate 3 ÎN ACEEAȘI MAȘINĂ CU MALAXOR. a dracu’ reciclare. Deci am lămurit-o cu asta.

Ca să nu se înfunde WC-ul. Hai mă. Dacă WC-ul nu se înfundă după 3 “bușteni” de la șaorma cu de toate, credeți că se înfundă de la hârtia care odată udată se destramă de parcă ar fi făcută din fulgi de gâscă.

Nu e biodegradabilă hârtia. Ba tocmai că e. Sau, ar trebui să fie. E făcută din celuloză sau hâretie. Care hârtie și celulăză sunt naturale. Hârtia se face din lemn, iar celuloza este “o substanță macromoleculară naturală din clasa glucidelor, fiind constituentul principal al membranelor celulelor vegetale“. Vegetală, deci plantă. Acum îi înțeleg eu pe rockerii ăia rupți de foame care mâncau conservă de pate pe hârtie igienică. Și carne și legume, un prânz pe cinste! Veganii știau treaba asta?

Așadar, de ce se aruncă hârtia igienică la găleată? Înțeleg să arunci acolo absorbante intime, deoarece alea chiar înfungă WC-urile. Sau să arunci alte chestii. Cutiile de carton, tuburile de spray, aparatele de ras uzate și ce naiba se mai aruncă în găleata de la WC. Dar hârtia igienică?

Nu văd nimic mai scârbos, sincer. Ca atunci când intru într-o toaletă, să văd lângă o găleată cu hârtie de cele mai multe ori albă, pătată cu maro. Că unii nu-s în stare s-o arunce în așa fel încât să nu deranjeze privirile. O aruncă cum îi vine la mână.

Mă poate face cineva să pricep de unde a pornit tot “trendul” ăsta?

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.