Unde să fii?

Din ce în ce mai mult văd ideea asta cu sfârșitul lumii. Și de aici avem câteva exemple de sfârșit.
Observ că cei mai mulți sunt adepții sfârșitului cu molima care ne transformă în zombi.

Ca privitor avid al serialului The Walking Dead (ieri a apărut episodul 13 și încă nu e pe net…), am stat și-am cugetat unde e bine să fii în momentul ăla.
Adică na, vine meteoritul sau de sparge laboratorul ultrasecret, se împrăștie virusul în câteva zile în lume. Jumate din oameni mor, ceilalți sunt imuni la virus. Ăia de au murit se transformă în zombi.
Iar unicul lor scop este să-i omoare pe ceilalți, ca să-i mănânce. Adică orice animal neinfectat e bun de păpat.
Cei imuni la virus, dacă nunt mușcați de un zombi se vor transforma și ei. așa scrie la carte. Ca și cu bampirii și Zwârgolak-cii.

Așadar, când vine molima, unde vrei să fii?

În casă.
Cum majoritatea avem apartament, suntem mâncați… Cum ieșim afară? În casă rezistăm cât? Maxim câteva luni, apoi suntem duși. nu putem ieși din apartament că pe palier e plin de umblători. Chit că e vecinul de la 3, ăla cu care te mai înțelegeai. Ăla dacă te vede acum, nu mai vrea să joace o tablă cu tine. Nu, ăla te înfulecă mai repede decât ar halipăpi Joey Chestnut un kil de cremwurști.

Aici în apartament sunteți bine păziți, deoarece zombi sunt idioți și nu vor sări de pe blog să vă iintre-n casă pe geam. Și nici nu se vor cocoța unii pe alții doar-doar vor ajunge la fereastra apartamentului unde simt ei miros de cărniță vie. Ca unelte de apărat aveți câteva cuțite, o foarfecă mai mare, șu un satâr. Adică obiecte de bucătărie/ minigrădină de balcon. Cu săpăliga aia nu faceți nimic.

Dacă aveți casă la curte… Casa va trebui fortificată bine și repede. Puteți rezista și un an bine merci în casă. Ideea e să vă luați în casă toate animalele de prin bătătură. cu cât mai multe, cu atât mai bine. Dar, atenție. Să baricadați casa dinainte să luați animalele. Să nu umpleți casa de porci și păsăret apoi să vă gândiți unde ați pus ciocanul, să bateți ferestrele în cuie.
cu cât mai multă cărniță vie, cu atât atracția mai mare pentru umblători. Deci dacă e casa betonată bine, stați cu animalele acolo mai bine de un an. Plus că vă pueteți apăra mai bine decât dacă stați la apartament. Aveți furci, coase, seceri, topoare, ba chiar și-o drujbă…

La cinema.
La cinema e nasol să te prindă. În primul rând te enervezi că nu știi cum se termină filmul. Și omul nervos nu mai gândește așa bine, intră în panică imediat și e halipăpit de flăcăul care acu o oră n-avea rest să-ți dea la popcorn. Aici rațiile sunt extrem de mici, deoarece mâncare este redusă. Câteva cutii de popocorn și câteva batoane de ciocolată. Bașca maxim 20 de litri de suc. La o grămadă de inși câți sunteți în sală. Care 50 încearcă să vă pape, în timp ce ăilați 50 se ciocnesc unii de alții în timp ce încearcă să scape.

Pe stradă.
Unul din cele mai nasoale locuri. Șansele de supraviețuire sunt de 0,012%. Vreai musai să ajungi acasă acasă să te aperi. Dar nu ai șanse să ajungi. Străzile sunt pline de bombi și de tâmpiți ca tine, care, în încercarea de-a scăpa, îți vor da în cap. Să leșini, să te pape pe tine umblătorii, lăsându-le timp să fugă cât mai departe de acolo. Nimeni nu se gândește practic. Să fugă undeva unde-s păziți bine și au și haleală. Acu parcă sunt bune bunkerele alea subterane, nu? Și când ziceam că aș vrea să am insula mea, vă uitați la mine ca la felul 7.

Tot cu șanse minime de supraviețuire sunt școlile, pușcăriile și alte instituții.

Cele mai bune locuri de supraviețuire urmează în continuare.

La hypermarket.

Acolo se vor da lupte grele în a prinde un loc. Chiar dacă unii vor vrea să fugă către casele lor, aceia sunt învinșii. Dacă e careva care să-i convingă să rămână, acel element periculos va trebui eliminat de urgență.
Hypermarketul e unul dintre cele mai bune 3-4 locuri din lume în care să fii. Trebuie numai să baricadați repede toare intrările.
Ai haleală la discreție. Bașca apă, sucuri, fel de fel. De toate felurile de mâncare. Depinde și de câți oameni sunt în hypermarket atunci. Că dacă beleauva vine sâmbătă după amiaza, e rupere… sunteții o mie de inși. Dacă e să fie într-o marți pe la prânz, nimic mai simplu. Maxim 100 de oameni vor fi.
Atenție însă și la ceilalți supraviețuitori. Nu știi care și cum vrea să se autoproclame șef p-acolo. Pune mâna pe un cuțit și taie vreo 10 inși, să-i știe toată lumea de frică. Ăla va face rațiile după aia. În timp ce el se va desfăta cu pulpe de porc la grătar și cu vin, ceilalți vor mânca pâine uscată și vor bea apa din wc-uri. Nu e de joacă!

zkLa mall.
Ca și la hypermarket, mallul este ideal pentru supraviețuire. Pe lângă tonele de haleală mai exită fel de fel de magazine. De la electronice, ca să puneți camere de luat vederi cu seznori de mișcare să aflați pe unde vin umblătorii, până la magazinele de pescuit și vănătoare. De altfel, primul lucru care-i de făcut în mall când vine beleaua e să dați buzna în gunshop. Cu 2-3 genți de voiaj. Să luați tot ce se poate lua. Apoi le puteți împărți la câțiva oameni în care veți căpăta încredere. Veți avea și magazine de amuzament, plus cinematografele. Acolo se poate supraviețui bine merci câțiva ani.
Atenție însă! Întotdeauna mallurile vor fi pline de oameni. D-aia e bine să vă apuce beleazna când e ultima reprezentați la cinema. Când ieșirile sunt toate închise și ieșiți pe ușa din dos. În mall atunci sun maxim 20 de oameni, cei care fac curat și paznicii.

Cel mai bun loc.
E insula proprie și personală. Nu zic de insulă cât Anglia… Nu, o insuliță de maxim câțiva kilometri lungime. Pe insula asta vei fi tu și câțiva alți oameni. Aveți pește în apă și fel de fel de animale pe insulă. De la vaci la șobolani. Nu veți rămâne niciodată fără hrană. Mai greu e cu armamentul. Deoarece nu veți avea mitralierele lui Rambo, nici tancurile Armatei Roșii. Maxim 3 pistoale și 100 de cartușe. În rest numai țăruși și arme artizanale. Și cu ocazia asta vă arăt și cum să faceți o capcană. Vă va fi folositoare.
Succes!

Comments

comments

23 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Oroarea de la cabană!

Cei trei buni prieteni plănuiseră weekendul la cabană de 2 luni. Așa că într-o seară de vineri, Mihai, George și...

PENTRU O VIATA SANATOASA!(2)….

Asa cum am promis in articolul de ieri iata ca revin acum cu alte sfaturi benefice sanatatii,sugerate ca si-n precedentul...

Concurs – Laptop de blogger

De când am văzut laptop prin filme americăneşti, mi-am dorit şi eu un computer d-ăsta să-l pot căra după mine....

Close