VA PLAC FLORILE?

Vreau sa cred, ba sunt chiar convins, ca nu prea exista om pe lumea asta, caruia sa nu-i placa o floare. Florile in general! Despre menirea si farmecul lor, nici nu cred ca are rost sa mai insist. Daca, eventual, nu preferi un anume gen de floare, neaparat, cred, ca iubesti si-ti plac altele atunci, nu? Asa ca, va intreb: muscatele, florile acestora, va plac?

Practic, din cate stiu, mai toti amatorii de plante de casa au muscate. Se considera ca ea contribuie la instaurarea atmosferei calde, linistite si, deopotriva, comode în casa. Mai mult, astrologii afirma ca muscata împiedica raspîndirea energiei negative, protejeaza de certuri, bîrfe si vorbe, precum isi protejeaza locuinta de oaspeti nepoftiti. Aceasta planta, adica muscata, are proprietati calmante si antistres, facîndu-i pe oameni mai blînzi, rabdatori si buni. De asemenea, ea atrage în casa bunastarea si stabilitatea financiara. În acest articol va vom relata despre 9 motive pentru care trebuie sa aveti numaidecît o muscata în casa. Înteleptii nostri stramosi percepeau muscata drept un simbol al caldurii si armoniei în casa. Într-adevar, e greu sa ne închipuim o casa fara o asemenea floare. Apropo, potrivit astrologilor, muscata protejeaza de deochi, anihileaza orice energie negativa din casa, se considera un protector.

Iata acum si cateva dintre beneficiile muscatelor:

– Aroma florii ajuta la depasirea depresiei si întareste sistemul nervos. Daca puneti ghiveciul cu muscate în camera, acolo, unde este o zona geopatogena, planta va neutraliza toate efectele nocive ale acesteia.

– Muscata ajuta în dragoste – de aceea aceasta floare trebuie adusa în dar persoanei iubite. Pentru ca iubita sau iubitul sa raspunda la sentimente, muscata trebuie sa ramîna la el acasa.

– Frunzele contin ulei eteric ce se elimina în abundenta vara, la soare. Astfel, planta se protejeaza de supra încalzire. Exista o parere ca daca muscata se afla afara, atunci pe caldura, la apusul soarelui, se poate observa o lumina deasupra ei. Acest efect apar datorita uleiurilor eterice din planta.

– Frunzele de muscata alunga molia, mustele si alte insecte.

– Muscata poate fi folosita contra durerilor de cap si a racelilor. Aceasta planta purifica aerul, ucide bacteriile patogene. Pentru a va energiza, e suficient sa stati cîte 10 minute pe zi lînga muscata. Pentru purificarea aerului poate fi folosit uleiul de muscata, comercializat în farmacii, 3-4 picaturi vor fi suriciente in dispozitivul aromatic.

-Fara a fi chiar un panaceu universal, uleiul de muscata normalizeaza schimbul hormonal. De asemenea, poate fi un afrodiziac. De aceea, în timpul unei cine romantice, picurati 5 picaturi de ulei în lampa aromatica. Muscata este extrem de folositoare pentru oamenii ce sufera de afectiuni ale sistemului nervos, hipertensiune, insomnie, maladii intestinale si cardiace. Muscata ajuta în cazul bolilor hepatice si ale vezicii biliare. Fiind aplicata pe locul afectat, frunza de muscata reduce durerea în cazul otitelor, sciaticii, durerilor de dinti.

– Vracii populari recomanda în cazul durerilor de dinti sa nu plasati frunza în gura, ci sa o aplicati pe obraz, cu partea exterioara. În sciatica, frunzele se maruntesc, apoi se aplica sub forma de cataplasme pe spate. Acest compres se aplica pe mîna si în cazul hipertensiunii (acolo unde se ia pulsul).

– Muscata în casa previne tumorile. Iar parapsihologii declara ca planta (floarea) îndreapta cîmpul biologic al omului, dereglat de boala.

Daca totusi la o floare, indiferent de care este (de gradina, sera, solar sau camera, i-adaugi si cateva vorbe intelepte, rostite din suflet, efectul va fi si mai benefic. Atat pentru tine (dumneavoastra) cat si pentru floarea preferata.

Sursa: fithacker.ru

Marc Ciubotaru

 

 

 

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
SCRISOAREA VIETII DIN CASA!…

“Viaţa nu poate să îmi ofere bucurii şi pace, ţine doar de mine să le doresc. În schimb viaţa îmi...

Spioni de diamant

Un reportaj extrem de bine realizat. Despre cum în anii '60, datorită spionajului tehnologic, România a devenit un important producător...

Să râdem

Dacă e sâmbătă, știți ce trebuie să facem? Să râdem! Nu mă întrebați de ce. Sau voi vă prăpădiți de...

Close