Vacanțe în Dobrogea

M-am gandit sa va recomand, chiar daca suntem in prag de iarna, niste destinatii foarte frumoase din Dobrogea:

Dobrogea este o zonă bogată din toate punctele de vedere… pe lângă frumuseţile naturale cu care a fost înzestrată, deschizătură către Marea Neagră, faptul că este străbătută de unul dintre cele mai mari fluvii din Europa – Dunărea şi Delta ei, numeroase rezervaţii naturale etc., este şi o zonă atestată documentar de mai bine de 2.500 ani, lucru care o îmbogăţeşte cu câteva sute de monumente, zeci de cetăţi, galerii, clădiri istorice şi pieţe importante.

Histria este cel mai vechi oraş atestat de pe teritoriul României, ruinele lui existând în momentul de faţă te teritoriul administrative al judeţului Constanţa, mai exact, al comunei Istria.

Săpăturile arheologice au descoperit în cetate o zonă sacră unde sunt localizate templele lui Zeus şi al Afroditei, platoul cu zona civilă, edificile termale, reţeaua stradală, pieţe, magazine şi zone rezidenţiale, iar la nivel micro au fost descoperite numeroase sculpturi, materiale de construcţii, inscripţii, ceramică, sticlările, obiecte de metal etc, care pot vi văzute în Muzeul Cetăţii.

Accesul către cetate se face pe drumul Constanţa – Năvodari – Corbu – Săcele – Histria sau Constanţa – Ovidiu – Cogealac – Nuntaşi – Histria.

Și dacă vreți în altă țară, recomand bilete de avion Zakinthos sau bilete de avion Zaragoza

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Bătălia cațelor

Rita și Olguța erau colege de birou de peste 30 de ani. Însă aveau o meteahnă. Nu exista zi în...

Adio tichete de masă!

Potrivit Ziarului financiar, tichetele de masă primite în prezent de către două milioane de angajaţi din România ar putea fi...

Plata cu cardul. Un mare DA!

Hai să vorbim puțin despre plata cu cardul. De ce este un lucru benefic în timpurile noastre, din ce în...

Close