Vai, a ieșit Firea primar…

Plânge tineretul frumos și devreme acasă că a ieșit Firea primar. Cum se poate așa ceva când toți au votat pe Nicușor Dan, acest vajnic apărător al Bucureștiului, de pe vremea dacilor.
Păi a ieșit Firea mă, normal. Se știa c-o să iasă asta de când s-a înscris pe liste. Asta deoarece a fost susținută de-o populație întreagă.
– Eu n-am suținut-o?

Tu direct? Nu, însă atâția ani cât a exista PSD-ul, sub toate formele cunoscute de-a lungul timpului, tot au avut ceva oameni la putere, care dădeau legi să-ți fure ție, muritorul de rând, bani. Taxe, impozite, șpăgi. Și uite așa, la ora actuală, PSD-ul este cel mai puternic partid politic din România. Că vrem sau nu să înțelegem, ăsta e adevărul.
Ce contează că aproape toți membrii PSD sunt pușcăriabili? Gloata tot cu ei votează.
– Lasă că a și făcut ceva bun X-ulescu.
– Ce, numai el fură? Fură și alții, da’ el mai puțin.

Și atâta vreme cât PSD-ul este puternic, nimic nu se va schimba pe scena politică din România. Mai rar câte un carismatic precum Băsescu sau un “mai bine un drac mic” precum Iohannis decât “dracul cel mare și negru” – Ponta.

Adeărul este că nu am avut cu cine vota. Și nu vorbesc doar de alegerile astea la primării, fix frecție la piciorul de lemn. Vorbesc de toate alegerile.

Hai să fugim imediat după revoluție. Iliescu și Roman erau piua întâi. Așadar, președinte și prim ministru. Apoi au mai apărut nume pe scena politică. Unii buni, de care am aflat că au fost OAMENI abia după ce-au murit. Vorbesc de Corneliu Coposu și Ion Rațiu.

Despre Ion Rațiu la vremea aceea știam că fură enorm, că face tot felul de șmecherii. Însă cea mai mare era “printarea de bani“. Existau filmulețe date la TVR (aparținând de FSN) cu filmări “ascunse” în care “oamenii lui Rațiu” printau bani. Adică, pe românește, niște gagii trăgeau la xerox valută. Ce dracului să știe românul prost, abia ieșit de sub tirania necunoașterii comunismului de xerox, laptop sau chiar telefoane mobile. Când am văzut un motor cu 8 cilintri în V am zis că-i OZN. Și ăla apăruse prin 1905.

Și așa se “mințea poporul cu televizorul“. Și așa se minte în continuare. Atâta timp cât vor exista televiziuni părtinitoare, situația se va repeta.

În România nu avem oameni politici de calitate. Sau, chiar dacă am avea, un singur om nu poate face nimic. Dacă face parte dintr-un partid, atunci va trebui să respecte cerințele partidului. Adică “noi mult, plebea puțin“. Treaba asta a funcționat de mii de ani și va mai funcționa încă mii de ani, nu se va schimba. Dacă e un independent, slabe șanse de câștig. Inexistente aș putea spune. Lumea se teme de independenți. Adică orice independent e privit ca un paria, cu neîncredere:
– Nu face parte din nicio echipă, e așa, de unul singur, cine dracu’ e ăsta? ne vom gândi în subconștient.

Desigur, există rare cazuri în care acel independent și-a făcut un nume, e iubit de public și așa mai departe. Însă dacă-ți faci un nume c-ai salvat de la moarte 1000 de copii, asta nu înseamnă că ești bun ca primar, de exemplu. Poate cîștigi lupta, independent fiind. Însă mai departe, ce faci? Te pricepi la politică? Nu! O situație asemănătoare cu alegera lui Hagi ca antrenor la echipa națională de fotbal. Mai țineți minte? Nu-i problemă, nici Pele nu e antrenor. Nu orice fotbalist de aur este un antrenor înnăscut.

Lipsa unor oameni politici competenți a făcut tineretul să renunțe la vot. De aceea tot câștigă PSD-ul. Este votat de părinții și bunicii noștri. Doi dintre bunicii mei ar vota cu PSD-ul, dacă ar trăi. Bunica din partea mamei nu ar vota, deoarece “toți sunt hoți“, iar bunicul din partea mamei ne-ar zice frac În față “NU VOTEZ CU COMUNIȘTII, FUTU-LE MUMA-N CUR“.

În acest caz, tineretul are de ales. Ori nu votează, ori votează cu un contracandidat PSD. Însă nu sunt uniți cu toții pe un contracandidat, ci vor vota cu “oricine numa PSD-istul ăla nu“.

Așadar, Firea a ieșit primar. Prin lipsa votanților (28% au ieșit la vot). Românul e un individ atât de inteligent încât a ajuns să voteze cu primarul care e-n pușcărie. Și ăla a câștigat cu 70%. Ăștia votează. Ăștia ne aleg câștigătorii. Așadar, nu vă mai plângeți. Situația se va schimba însă. Bunicii și părinții noștri (ai celor de sub 40 de ani) nu vor trăi la nesfârșit. Iar tinerii văd că urăsc PSD-ul din suflet, ceea ce e bine. Din păcate, declinul acestei caracatițe corupte va fi odată cu moartea celor bătrâni.

Mai multe aberații pe tama asta, citiți aici.

Gabriela-Vranceanu-Firea

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.