Vamonos, vamonos, pizza, pizza, șaorma cu de toate!

Tot am zis că m-am îngrășat ca un porc. De îngrășat m-am apucat prin 2005 așa. Însă era o chestie lentă, anevoioasă. Până am dat de McDonalds. Am rupt acolo scaune mâncând. Cred c-au deschis vreo 3 sedii noi din câți bani am lăsat pe tejghele în 3 ani. Apoi, prin 2010 m-am pus pe îngrășat serios.
Cu pizze, șaorme cu de toate, nebunie.
Apropos, vi s-a întâmplat vreodată să nu puteți mânca o șaorma întreagă, chit că sunteți lihniți de foame? Mie da.
Eram în 2008, când aveam o urmă de burtică, nicidecum nu eram în luna a 9-a, ca acum. Mergeam cu un coleg să ducem niște cărți la librărie. Lucram la editură de carte și le băgam pe gât librăreselor cărțile. De se cruceau alea când ne vedeau, nu știau cum să închidă prăvălia înainte să intrăm pe ușă.
Și după ce terminasem treaba asta, hai să ne oprim la o șaormerie, să luam ceva-n gură.
Erau acolo șaorme mici, la lipie, la farfurie, falafel, hot dogi, șaorme medii, șaorme mari și șaorme BABANE!
O șaorma babană era așa o enormitate de lipie, mare cât roata carului, în care intra un kil jumate de pui, juma de kil de maioneze, usturoi, șetchup, 3 cepe mari, vreo 10 castraveți, o varză mică (fix cât pentru o salată), 15 ardei iuți, precum și un kil de cartofi. Ca-n final toată drăcia aia să atârne vreo 3 kile kjumate la cântar. Lungă cât mâna (de la cot la buricul degetelor) și groasă ca un mâna lui Stallone. Cică poftă bună!
Ne-am luat câte o șaorma d-aia babană, că doar nu mai văzusem până atunci și cum eram rupți de foame, să ne ajungă!
După 10 minute terminaserăm trei sferturi din șaorme. Eram sătul. Nici să mă fi plătit și nu mai puteam mânca nimic.
– Florine! nu mai pot frate, e prea mult.
pizza– Băi, dacă n-o mănânci păstreaz-o!
– Păi rece nu mai e bună!
– Nu mă, o mănânc eu imediat!

Și-a terminat omul în câteva minute ce-i rămăsese din a lui, apoi a mâncat și ce-mi rămăsese mie.
Și nu vă gândiți că era vreun Butterbean, grăsune imens, să bage atât în el. Nicidecum, era mai înalt ca mine cu 3 cm, dar mai musculos. Atletic na. Și nu halea mult de obicei, însă atunci a băgat în el ca spartul.

Apoi, prin 2010, când aveam iar un salariu destul de bun, începusem să fac șopping de șaorme și pizze de pe net. Eu și-o colegă comandam zilnic. Azi șaorma, mâine pizza, poimâine meniu de pui, răspoimâine piept de pui la grătar cu saltă, cartofi prăjiți și-o sticlă de suc.
Și uite-așa, am început să pun pe mine. Plus statul la PC peste 16 ore pe zi, mișcare ioc. De-am ajuns la 90 de kile. Între timp, de când am rămas fără muncă, am mai pus pe mine. Am acum 100 de kile. Nu mă mai cuprind pantalonii, crapă tricourile pe mine cum rupea Arnold cămașa lui De Vito!
pizza si șaorma
Și-am găsi o poză veche cu mine, de prin 2004. Când eram așa de slab, încât vedeai mușchii de pe burtă. Nu că aș fi avut, doar că nu exista deloc strat de grăsime. Acum am straturi, nu unul! Atunci lucram la sală de net și-aveam un program extrem de tâmpit. Ori 12 cu 12 pe noapte, ori 12 cu 24. Și ziua dormeam, noaptea nu mâncam, mi-era rușine de cretinii ăia de veneau la net. Numa ciorditori de carduri, se uitau pe site-uri străine la videochat, pe de-a moca. Hackerii Bucureștiului!
Nu-mi permiteam atunci șaorme, pizze, abia luam 300 lei lunar salariul… Însă dacă aș fi avut bani, ce mi-ar fi prins mie atunci bine aplicația FoodPanda Romania
Acum există, e o platformă web care a fost creată special pentru a înlesni tuturor posibilitatea să comande diferite tipuri de mâncare, înglobând zeci de restaurante și pizzerii.
Face parte dintr-un concern mai mare, FoodPanda, care este globală.
Deci acum mi-e mult mai lesne să mă îngraș, nu? Eu sper să nu mă fac și mai mare. Și-așa am promis că m-apuc să fac mișcare, să alerg, să merg cu bicicleta, să… sanchi! Aștept să treacă iarna asta (azi abia am văzut cât e de frig afară), ca să mă pot apuca după aia.
Las naibii pizzele și șaormele, nu le mai calc pragul. Ce, mi-e greu să comand de pe net?

Comments

comments

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.