Vesti nasoale, ma tampesc pe zi ce trece…

blegCam nasol sa arati cu degetul catre altii, cand tu ai carente in limba romana. Cea mai recenta e aia cu preluez in loc de preiau, fapt observat de Adelin.
Asta pe langa faptul ca incepi sa scrii mai greu de mana, cand 10 ore pe zi tu apesi pe niste butoane, ori fizice, ale unei tastaturi, ori virtuale, de pe un ecran. Apropos de ecran, după ultimele studii (precis ale cercetătărolor britanici), lumina albastră (cea de la ecrane – tablete, telefoane, televizoare, monitoare) ar fi cea mai periculoasă, cea mai cancerigenă și cea mai plină de E-uri! Dar să revin la greșelile noastre zilnice!
Mi s-a intamplat sa scriu foarte dezordonat de mana, de nici eu nu mai intelegeam ce am scris. Din pacate, treaba asta nu e locala, ci globala, multi onlineri fiind predispusi la aceste scapari.

Am lacune in gramatica vad, cu toate ca nu-mi place sa recunosc. Incerc sa le corectez, treptat. Nu e deloc OK sa ai greseli (nu scapari) in exprimarea scrisa/ vorbita. Am gresit vreo 3 ani cu “sa aibe” in loc de “sa aiba“. Acum am reinvatat si sper ca pe viitor sa nu mai apara astfel de greseli. Alta greseala (de data asta arat catre altii, Emile), e cea cu pluralul. Azi am avut eclere in loc de ecleruri. Pot pune aceste greseli pe seama timpului indelungat scurs de la ultima ora de gramatica. Insa cand esti onliner si ai google sau orice alta metoda de-a indentifica erorile din text, nu-i prea scuzabil o greseala gramaticala (cu toate că și eu ziceam eclere, fir-ar să fie…).
Si cum azi nu-i ziua mea norocoasa, ma opresc aici. Am făcut azi niște prostii mai mari decât mine… Pe care le voi trece într-ul articol ulterior.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.