VINE,VINE RELAXAREA!…

Bucurie-n toata tara,floricele pe campii,hai sa le adunam copii!Da,asa spune cantecul,asa o dorim cu totii, dar si guvernantii nostri cei care s-au reunit din nou si ieri pentru stabilirea ,,ultimilor masuri absolut necesare.”Asa ca,dupa mai mult de doua luni de…,, chin si jale,pe la poarta casei tale(cum tot versurile altui cantec o zice!),România iese din starea de urgentă!Incepe de astazi relaxarea,mult dorita.

Oare?Pun aceasta fireasca intrebare ponind de la realitatile prezente,care mai la tot pasul iti spun ca suntem inca departe de asa ceva.Asteptata de toata lumea,iesirea din starea de urgenta este ca unsalt in necunoscut.Dar nu numai pentru Romania.Deocamdata nimeni nu stie ce se va intampla si nimeni nu poate spune cum se va relua sau in ce masura se va relua activitatea extra casa!Ce-am reusit pana ascum prin tomuri de masuri restrictive si amenzi usturatoare din perioada starii de urgenta este clar pentru orice muritor.Privind in jur veti vedea si intalni oameni crispati,mereu incruntati si… la doi metri distantati!Cum o cere legea,nicidecum normalitatea.Intre oameni nu mai exista acum liniste si nici bucurie,daramite armonie.Asa s-au obisnuit sa fie,dupa luni de pandemie si dupa restrictiile impuse de cei care le impun si zic,,cu virusul nu-i de glumit”!O fi,nu-i contrazic ,insa nici nu pot sa cred ca orice moarte-i de… Covid!Prea-i stupid. Se exagereaza,dragii mei,prea mult se supra dimensioneaza o gripa ca multe altele la noi,in tara ce,ca printr-o minune rara,a dobandit acum o extindere planetara!N-o spun doar eu ci ,mai ales,o explica- in detaliu si argumentat- specialistii de pretutindeni.Ce spunem si ce facem noi in afara de vorbe,panica si isterie?Din cate se stie, intrăm în perioada stării de… alertă! Oare nu suntem destul de alertati,domnilor guvernanti?Asigurarea dv. precum ca aceasta noua stare este totusi ,,o altă perioadă cu noi reguli ceva mai blânde pentru români, asta pentru că măsurile dure se vor relaxa.” ”Sunt măsuri necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor”, preciza ieri dl Ludovic Orban,dupa cate aflam de pe site-ul Realitate.ro. ,,Vă solicit o mobilizare pentru a face față trecerii de la starea de urgență la starea de alertă. Va trebui să girați, ca miniștri, implicarea în punerea în practică a tuturor românilor. Cetățenilor le trasmit să fie responsabili, să respecte toate măsurile instituite de autorități, pentru că au menirea de a vă feri de pericol.”Ma reintreb:oare nu ne vom urgenta si alte numeroase rele?Nu de alta,doar se stie ca noi,romanii, suntem in…stare de orice!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
MEDICI DE FAMILIE SAU…MEDICI DE RETETE?!

  Daca avem in vedere starea  precara in care se afla intregul sistem medico- sanitar (vital pentru sanatatea noastra, a...

Da, i-aș ucide pe cei șapte violatori!

Indirect, însă pe cei șapte violatori i-aș ucide. I-aș privi murind și nu mi-ar fi milă. Nici de ei, nici...

,,VOCEA” PE FURATE NU NE-A DAT PE SPATE!…

Asa titra pe una din paginile sale, cotidianul Adevărul din 23 Oct ac. Așa este de fapt. N-a rupt cu...

Close