Violența împotriva animalelor este încurajată?

De ceva vreme, și pe buna dreptate, violența împotriva animalelor a fost scoasă în afara legii. Bați calul, primești amendă. Omori cu petarde un câine, amendă plus câteva luni la bulău.
Luptele de cocoși și de câini au fost și ele scoase în afara legii, iar organizatorii și participanții la aceste barbarii amendați aspru și închiși pentru o vreme.
Nu vorbim de faptul că la noi nu prea se strofoacă Poliția Animalelor să rezolve cine știe ce cazuri, ci despre faptul că, în continuare, în lumea întreagă, o violență împotriva animalelor e foarte iubită, televizată, și 100% legală. Vorbim de coridă, tema discutată și cu Francisc Both.

De ce corida este în continuare legală?
Că ce, taurul e rău, pe când un câine sau un cocoș n-au făcut rău nimănui? De ce nu se fac atunci lupte cu lupi, jderi, mistreți, urși, animale dăunătoare agoniselii ăluia care-și muncește pământul?
Ah, e ilegal că-s puține animale sălbatice și se duce dracului ecosistemul. Dar cu taurii ce avem? Care e faza, de ce uciderea lor ritualică e privită cu ochi buni de persoane din lumea întreagă, indiferent de sex, religie, vârstă și orientate sexuală?

Face parte din tradiția spaniolă. Ei na. Scârț Mariță. Și uciderea porcului cu cuțitul în beregată era tradiție românească, de Crăciun. Dar acum porcul trebuie ori împușcat, ori electrocutat, că e mai uman decât să-l înjungii cu cuțitul. Dar taurul? Ăla cu ce-a greșit ca să fie străpuns de mai multe ori de sulițele toreadorului? Și să fie sleit de puteri din cauza pierderii de sânge. Ca apoi, lovitura de grație să fie dată de același toreador (erou național, fiți atenți), care-i străpunge gâtlejul.  Mă să-mi bag cariciu-n tradiția lor!

Ce vrea să simbolizeze? Că l-a omorât Sfântul Gheorghe pe balaur? Atunci de ce nu se luptă cu un dragon de Comodo? Acolo luptă, că de-ți dă ăla o coadă peste mufă, îți face mă-ta de 6 săptămâni… Cică de pe vremea când Ghilgameș l-a învins pe Taurul Cerului (care zice-se că era idestructibil).

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.