Viteza in curierat rapid: livrare in ore, nu in zile

De ultimul Black Friday in Romania, s-au batut noi recorduri in comertul online, inclusiv in ceea ce priveste platile cu cardul. Oricum, noi recorduri in e-commerce se stabilesc mereu, caci tot mai multi romani devin fani ai cumparaturilor pe internet, iar cei care au comandat deja in trecut incep sa comande din ce in ce mai des, obisnuindu-se cu sistemul bazat pe varietate, simplitate, preturi mici.

Chiar daca in perioadele de maxima aglomeratie (in special in noiembrie si decembrie) mai apar uneori probleme legate de intarzieri in livrare, se poate spune ca pe masura ce acest domeniu creste, calitatea serviciilor creste de asemenea. Dincolo de normele legale tot mai bine aplicate (in special cele legate de retur), in e-commerce magazinele mari pun accentul tot mai mult pe servicii suplimentare, pe extra-optiuni, pe suport clienti etc. Unele e-shop-uri isi informeaza clientii prin SMS despre fiecare modificare de status a unei comenzi. Livrarea gratuita este tot mai des intalnita, cel putin in campanii promotionale.

Unele magazine (precum eMag, Elefant, Zoot) au deschis chiar puncte de livrare, astfel incat sa treaca pe cat posibil bariera dintre online si offline, sa ajunga mai aproape de clienti, sa le castige increderea si in acelasi timp sa le creasca gradul de confort si numarul de avantaje oferite.

Tot mai multe magazine online ofera si posibilitatea de livrare ultra-rapida, in ore si nu in zile. Da, este foarte posibil, in principal in Bucuresti (magazine cu sediul in Bucuresti care expediaza comenzi catre clienti din Bucuresti). In unele cazuri este vorba despre transport propriu, insa cel mai des se lucreaza tot cu firme de curierat, capabile insa de a oferi astfel de servicii.

Un bun exemplu este cel al Fastius Curier, companie de curierat rapid din Bucuresti – Ilfov, care a dezvoltat chiar un serviciu special dedicat mediului e-commerce: Treispe. Portofoliul de clienti – magazine este tot mai mare, iar avantajele sunt atat pentru magazine, cat mai ales pentru clientii finali. Ideea este simpla: comenzile din prima parte a zilei (pana in ora 13) pot fi livrate, la cerere, in aceeasi zi, in Bucuresti.

Si partea si mai buna: pretul este unul preferential, demn de preturile mici din mediul online. De fapt, exista chiar o parte si mai buna decat aceasta: unele magazine suporta ele costul si clientii beneficiaza de un serviciu premium in mod gratuit – livrarea in aceeasi zi. Oricum, chiar si daca platesti putin in plus, tot este foarte interesant sa comanzi un laptop la ora 12 si maxim cateva ore mai tarziu sa il si primesti acasa sau la locul de munca, unde doresti.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
A ieșit poporu-n stradă!

Am auzit că s-au găsit iar "tinerii frumoși" să iasă în stradă. Urmare a incendiului de la Bamboo sau nu,...

Să dăm camerelor un farmec aparte

Uneori, când ne plictisim de același decor pe care îl are o cameră începem să ne gândim să mai schimbăm...

Urăsc să dau șpagă!

Unul dintre lucrurile pe care urăsc să le fac este acela de-a da șpagă. Nu suport să-i întind cuiva ori...

Close