,,VOCEA” PE FURATE NU NE-A DAT PE SPATE!…

Asa titra pe una din paginile sale, cotidianul Adevărul din 23 Oct ac. Așa este de fapt. N-a rupt cu nimic… gura târgului, după cum spune romanul. Dimpotrivă! În afara acelei reguli care permite antrenorilor (of, un termen din sport dar care zău, vine cam ca… nuca-n perete!) “să fure” unul de la celălalt, concurenții eliminați la duel, mai nimic nou, atrăgător sau plăcut.

Aceleași nesfârșite și sablonarde “dispute” dinrte cei din juriu, adică între antrenori, aceleași mascarade, țipete și poziții indecente, necivilizate ale unor “vedete” și aceleași racnete cu ochii închiși ale viitorilor interpreți de top! Bineînțeles n-au lipsit nici de această dată, mult prea sacaitoarele și repetatele anunțuri adresate telespectatorilor precum că Pro Tv-ul a fost (nici nu se putea altfel!) lider detașat, de audiență pe toate targeturile!?

Și dacă tot am amintit de repetări, iată că repet și eu obsedanta întrebare: poate oare cineva să fredoneze vreuna din “melodiile” interpretate, cu multă zdruncinătură de către viitoarele… VOCI ale României?! După umilă mea părere,a colo doar s-a țipat și s-a oftat, căci de cântat nu poate fi vorba! Sau poate așa-i acum cântecul, muzică-n general!? Dar din câte știu, muzica trebuie să fie melodioasă, să-ți sune plăcut la ureche, așa cum, dacă va reamintiți, spunea cândva și distinsul pedagog Marius Chicoș Rostogan în cartea lui Caragiale “Un pedagog de școală nouă” – “muzica iasce cea care ne gaghela la ureche în mod plăcut“, nu țipetele care-ți stresează urechea (și nu numai!) spun eu.

Apropo însă acum, si de spusele, devenite celebre, ale ex ministrului de justiție, altă întrebare: aceste, hai să le zic, cu maximă indulgență, cântece – vor rămâne ele vii în amintirea cuiva măcar acolo,câteva luni de zile?! Mă-ndoiesc! Cred că nici “viitoarele Voci“, nu le vor mai  reține! Nu le vor mai putea fredona cu ochii închiși și față schimonosită! Și atunci, altă întrebare: mai pot fi ele comparate cu adevăratele cântece și “voci de aur” ale unor adevărați interpreți români (veritabili nu…tipatori!), mai puțini cât mai sunt contemporani dar, mai ales, cu cei din anii care au trecut?Eu zic, fără ezitare, NU!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Tu stii ce beneficii va avea afacerea ta, daca folosesti Email Marketing?

Stiai ca tehnica de Email Marketing iti va aduce un profit considerabil in afacerea ta? Pentru a te bucura de...

Mare party de 1 mai

Văd care mai de care cum se împrăștie în toate colțurile țării, să petreacă 1 mai. Zic colțuri, deoarece la...

Hotelul preferat

De câte ori ați fost plecați în altă localitate și a trebuit să vă cazați la un hotel? Punem aici...

Close