Vrei ca mesajul tău să fie auzit? Începe cu un blog!

Salutare, dragi spănăcei juniori! Eu sunt Sarcasticu (ha?) și am venit „acilișea” să scriu și eu ceva, pe blog-ul ăsta spănăcit. Despre ce să scriu? Scriu și descriu ceea ce fac mai bine. Că vorbim despre promovare web, optimizare seo, marketing online, publicitate …Sarcasticu își bagă codița prin toate lucrurile astea ce ține de „Internet Business”. De curând am început un „program” destinat bloggerilor. Se numește: Cum să construiești blog-ul perfect într-o lună, Sau pe scurt Blog-ul Perfect. Dar n-am venit aici să scriu despre asta. Am venit aici să scriu ceea ce-am pus la titlu: Fă-ți un blog dacă vrei ca mesajul tău să fie auzit! Așa că hai să începem.

 Cum să creezi un blog

 Ce-ai zice dacă ţi-aş spune despre o metodă garantată în care mesajul tău ajunge la publicul tău ţintă 100%? Dincolo de asta, ce-ai zice dacă ţi-aş spune că ceea ce dezvolţi pe propriul blog cu perspective noi unii ar arăta cu nerăbdare să audă de tine? Poţi face acest lucru, şi mai mult, pornind un blog!

Ce este un blog?

Cuvântul este o contracţie a termenului liber, “Web Log”. Un blog este – cel puţin – “un jurnal, care este disponibil pe Internet”. Activitatea de actualizarea a unui blog se numeşte “blogging” şi cineva care deţine un blog se numeşte “blogger” – conform dicţionarului WWW.

Ce este blogging-ul?

Blogging-ul oferă oamenilor posibilitatea de a spune lumii ceea ce este în mintea lor, de a împărtăşi pasiunile lor, sau să informeze pur şi simplu lumea cu evenimentele curente. Sau…putem spune că informăm ceea ce se întâmplă cu afacerea noastră. Un blog este un hibrid dintre eZine şi newsletter (buletin informativ) care te ţine la curent cu tot ceea ce se intâmplă în jurul nostru.

Cine face blogging?

Cum te numeşti? Toată lumea poate face blogging dacă este original şi îi place ceea ce scrie. Nu există o anumită limită între vârstă, sex, religie, culoarea pielii ş.a.m.d. Dacă ştii cum să te joci cu cuvintele într-o frază, crede-mă, şi tu poţi face blogging! Nu mai sta pe gânduri şi încearcă acum.

Cum pot începe un blog?

Crearea unui blog necesită software speciale care sunt disponibile fie gratuite, sau pentru o taxă lunară. Nu ai nevoie de cunoştinţe mari în HTML ..sau programare în CGI. Actualizarea unui blog este la fel de simplu ca tastând cuvinte într-un editor de texte, apoi faceţi click pe un buton şi în timp de o secundă aveţi pe blog-ul vostru publicat primul articol.

Printre aplicaţiile blogging cele mai populare şi utilizate în prezent, sunt:

Bloggerhttp://blogger.com
WordPresshttp://wordpress.com
Movable Typehttp://movabletype.org
Type Pad

Ce zici? Ai încercat până acum să faci blogging? Ai reuşit? Ai dat greş? Unde ai greşit, cu ce ai greşit? Ce ai reuşit să faci?

Comments

comments

11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.