Vrei carnet de sofer Moca? Am un pont – Permis pentru Viitor!

Nu e gluma! Ideea e ca cineva s-a gandit la tinerii care n-au job si care poate au abilitati de soferi dar n-are cine sa le plateasca cursurile. Poate pentru multi dintre noi cateva sute de lei nu reprezinta o investitie prea mare, dar sa nu uitam ca in Romania inca sunt familii care traiesc poate cu mai putin de un 50 de centi pe zi.

Concret, ce ofera cu acest program?

Un permis de conducere şi urmarea cursurilor la o şcoală de şoferi, toate taxele fiind platite de catre initiatorul proiectului. Stiu multi oameni care traiesc datorita carnetului de conducere. Am multi prieteni care au lucrat la mari intreprinderi din Bucuresti inainte de 89 si azi sunt taximetristi pentru ca n-au gasit altceva de munca. Un permis de conducere chiar poate sa fie mana cereasca pentru tinerii care nu au multe posibilităţi în acest sens. Fiecare categorie de permis în parte deschide noi drumuri pentru aceşti tineri, iar categoria pentru care optează, în cazul în care sunt admişi în cadrul programului, le poate dicta drumul în carieră pe viitor.

Categoria B
Cu permisul auto categoria B, tinerii pot alege să se angajeze pe posturi de curieri, agenţi de vânzări. Evident ca finantatorul nu are niciun amestec in modul de pregatire al viitorilor soferi. Practic acestia trebuie sa invete singuri, sa completeze chestionare si sa fie atenti la orele de condus. Azi este mult mai usor sa te pregatesti pentru scoala de soferi. Nu e nevoie sa te cari prin RATB cu toate cartile dupa tine. Exista un site unde poti completa online zeci de variante de intrebari si chestionare.

Categoria C
Conform Codului Rutier, pentru categoria C doritorii de permis trebuie să aibă minim 21 de ani. Cu permis de conducere categoria C, tinerii pot opta pentru posturi de şofer pe camion. După obţinerea categoriei C de permis, următorul pas este obţinerea unui atestat de transport marfă de la ARR. Si aici ca si la prima categorie, partea tehnica de suport si invatare trebuie sa si-o asigure candidatii.

Categoria D
În categoria D de permis sunt incluse şi pregătirea ca şofer de troleibuz, tramvai, tractor şi tractor forestier. Dintre categoriile pentru care MOL şi fundaţiile partenere intenţionează să sprijine tinerii din medii defavorizate, aceasta este poate cea mai importantă. Pentru categoria D de permis (inclusiv DE, Tb şi Tv) doritorii trebuie să aibă 24 de ani. Odată obţinută această categorie, se deschid numeroase posibilităţi de locuri de muncă stabile, pe care tinerii se pot baza pe termen lung.

Pentru a beneficia de ediţia pilot a programului “Permis pentru viitor” tinerii cu vârste între 17 şi 25 de ani pot depune solicitările la oricare dintre fundaţiile partenere. Un solicitant poate aplica o singură dată, la o singură fundaţie. Ediţia pilot a programului “Permis pentru viitor” se desfăşoară în perioada 19 noiembrie – 19 ianuarie 2015.

Citeste aici toate detaliile: www.avocatnet.ro/content/articles/id_42097/P-Programul-Permis-pentru-Viitor-a-fost-lansat.html
RO_licence_front copy

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Insula lui Gilligan

Înainte ca românii să se uite la biata Sclava Isaura și la Kunta Kinte, americanii aveau Insula lui Gilligan. Și...

Feisbuc enervant

De când a apărut moda asta cu feibucul, lumea parcă a înnebunit. Băi, să pui mesaj repede pe feisbuc că...

Cu naşul-1

Avea Blatistul şef o gagică prin Ploieşti. Să fi fost prin iarna lui 2003-2004. Cum nu mai fusesem niciodată cu...

Close