Vrei sa construiesti o casa? Afla 3 detalii de care trebuie sa tii cont neaparat

Te visezi ca fiind noul proprietar al unei case in care sa te simti minunat si sa petreci clipe memorabile alaturi de cei dragi? Mai mult decat atat, urmeaza sa actionezi deja in aceasta privinta?

Ei bine, daca vrei sa construiesti o casa este mai mult decat convenabil, insa trebuie sa stii de la bun inceput ca aceasta este necesita o invesitie financiara deosebita, cum de altfel sigur ai constientizat, si sunt foarte multe detalii de care trebuie sa tii cont. Asta bineinteles daca pui pret pe calitate si iti doresti sa te bucuri de ea o perioada cat mai lunga de timp.

Asadar, sa discutam despre ce aspecte e necesar sa le tratezi cu maxim de interes si la ce anume sa fii atent cand vrei sa ai o casa perfecta.

#1 Alege cu grija terenul

Primul pas pe care-l faci atunci cand vrei sa ridici o casa este sa analizezi terenul. E important de stiut ca acesta e un factor major in ceea ce priveste siguranta si rezistenta pe care o va avea viitoarea ta casa.

Fereste-te de zonele in care terenul este foarte accidentat sau in care acesta se deplaseaza. De unde vei sti toate aceste aspecte? E simplu – va trebui sa apelezi la specialisti, care iti vor analiza terenul din punct de vedere geo-tehnic si asa vei avea certitudinea ca spatiul respectiv e unul perfect pentru ce ai nevoie.

Totodata, e important sa mai tii cont de cateva aspecte, precum: suprafata, utilitatile de care te poti folosi in vecinatate si, bineinteles, accesul, folosinta zonei si vecinii pe care-i vei avea.

#2 Materialul din care o vei face

Referitor la acest aspect trebuie sa stii ca te poti orienta catre casele realizate din caramida sau sa optezi pentru case din lemn. E firesc ca decizia sa iti apartina, insa indiferent care este aceasta iti recomand sa te axezi pe calitate si eficienta.

Din punct de vedere al acestor doua aspecte mentionate anterior casele din lemn sunt de departe cea mai buna alegere pe care o poti face. Sa mai adaugam la toate acestea faptul ca arata foarte bine si se ridica relativ usor?

In prezent sa ai o casa de lemn este mult mai simplu si mai sustenabil, iar pe langa toate acestea te bucuri de un spatiu prietenos cu natura, care se va resimti profund si in starea ta de spirit. Lemnul iti va oferi liniste, relaxare si te va deconecta de la grijile adunate peste zi.

#3 Dimensiunea constructiei

Trebuie sa tintesti din acest punct de vedere spre perfectiune. Libertatea de miscare si intimitatea sunt doua notiuni pe care trebuie sa le urmaresti si sa le respecti pe tot parcursul vietii.

Daca vei construi o casa prea mica pentru familia ta atunci vei resimti pe deplin acest lucru, intr-un sens negativ, insa la fel de nedorita e si situatia in care constructia este una mult prea mare.

Prin urmare, inainte de a incepe sa construiesti trebuie sa te gandesti serios cum sa arate viitoarea casa, cat de mare sa fie si cat de numeroasa este sau planuiesti sa fie familia ta.

Doar asa vei putea sa te bucuri pe deplin de noua ta locuinta, una pe care sa o numesti din tot sufletul – acasa!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.