Workshop de Fotografie

Vineri am participat la Școala Flanco – Workshop de fotografie. Cei ce s-au ocupat de acest eveniment au fost ghidușii de la Kooperativa 2.0, împreună cu Dragoș Asaftei. Ne-am strâns cam 30 de oameni, de la amatori în ale fotografiei (adică eu), până la entuziaști, care știu bine să mânuiască un aparat foto, iar denumirile de Shutter Speed, ISO, diafragmă etc. nu au niciun fel de secret.

Am mai spus în câteva rânduri că m-am apucat de fotografie (sub-amator, dacă o exista categoria asta “pană“), după ce mi-am luat aparatul foto. La curs am învățat chestii noi, ce e SS, ce e F, când trebuie să fie mare, când mic, când să schimb ISO, cum să fie lumina, cum să încadrez subiectul în poză, chestii uzuale. Uzuale pentru cineva care cunoaște, pentru mine au fost lucruri noi.

Au fost și două concursuri, cea mai frumoasă poză (a mea a fost printre ele), precum și cel mai activ cursant. Fotografia mea, alături de alte 11 au fost votate cele mai reușite dintre toate. Fiecare cursant a avut la dispoziție 90 de secunde pentru a face câteva fotografii care să intre în concurs. Eu am terminat în 20 de secunde. Fotografia mea este cea de mai jos:
6-3

La tragerea de sorți s-a câștigat un trepied (care, alături de un filtru UV va fi pe lista de achiziții urgente). Alte fotografii reușite care s-au făcut, aveți mai jos:
4-4

5-1

5-4

6-1

8-3

10-2

11-4

13-3

17-2

La concursul “cel mai activ participant” am fost între primii 5, însă nu am câștigat. Premiul a fost un DSLR Canon 1200D. 18 mpx, filmare Full HD, o bijuterie deloc scumpă. Este în ofertă la Emag la 1400 lei, unde primiți cadou și un card de memorie Kingston de 32 GB. Un aparat ușor de folosit (până și de mine), foarte util pentru un începător.
Cursul a durat câteva ore, însă, personal, mi-aș fi dorit să mai fi durat, nefiind deloc plicticos, ci foarte interesant și folositor. Cartea Primii 10 pași în fotografia digitală poate fi descărcată de aici.
Succes!

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ați fi de acord cu modelul acesta din Singapore?

Cum a fost disciplinat statul SINGAPORE Singapore a fost înfiinţat în 1965, cuprinzând 63 de insule cu o suprafață totală...

Cetățeanul de la bloc taie plasma-n loc de porc!

A mai zis careva prin 2008 că vom ajunge iar la troc. Să ne dăm de prin casă pe diverse...

Mama iuțelilor

Puține lucruri iuți cu adevărat cunosc pe lumea asta. Pot spune că salata de roșii a mătușe-mii din Craiova e...

Close