Zece fantome fotografiate!

Uuhuhu! Vom vorbi iar despre fantome. Voi ce parere aveti? Exista sau nu? Avem mai jos zece fotografii celebre ale unor fantome!

1. DOAMNA DE LA RAYNHAM HAL
Doamna de la Raynham Hall” este, poate, cea mai celebra fotografie a unei fantome. Intalnirea cu celebra doamna a avut loc la castelul cu acelasi nume in 1936. Un fotograf de la revista londoneza Country Livinf a fost trimis sa pozeze cateva interioare ale castelului. Negativul a fost analizat de sute de experti, care nu au putut gasi nicio dovada ca “Doamna” ar fi un trucaj sau o expunere dubla.

2. MAMA DIN MASINA
Cand a vizitat mormantul mamei in 1959, Mabel Chinnery a facut o serie de poze, nestiind daca va mai reveni vreodata, deoarece se muta din oras. In ultimul cadru, doamna Chinnery l-a pozat pe sotul sau la volan. Cand femeia a developat pozele, o figura stranie a aparut in spatele sotului ei. O silueta a unei femei cu ochelari. A recunoscut-o imediat pe mama sa, decedata in urma cu multi ani.

3. LORDUL COMBERMERE
Una dintre cele mai vechi fotografii cu fantome a fost realizata in 1891 in libraria Combermere Abbey. Pe fotoliu apare figura unui domn care seamana izbitor cu  lordul Combermere, un comandat de cavalerie britanic. La momentul realizarii fotografiei, lordul era mort de ani buni.

3

4. FANTOMA DIN MAGAZINUL DE JUCARII
Fotografia a fost realizata in 1978, intr-un magazin Toys-R-Us din California. Se pare ca aici ar fi murit, cu peste 100 de ani inainte, un tanar. El si-a facut aparitia intr-o fotografie realizata in infrarosu, de echipa programului tv “That’s Incredible!”. Se poate observa silueta lui, sprijinita de perete.

5. FANTOMA DE PE VAS
O alta fotografieb celebra cu fantome este cea realizata in 1919, de catre ofiterul in rezerva Sir Victor Goddard, cu escadrila sa de pe vasul HMS Daedalus. In spatele lui Goddard apare un chip fantomatic, identificat de mai multi piloti ca fiind Freddy Jackson, un mecanic ce fusese ucis accidental de elicea unui avion cu doua zile inainte de realizarea fotografiei.

5

6. SPIRITUL DIN REZERVATIA CORROBOREE
Imaginea cu aceasta naluca a fost surprinsa in 1959 in rezervatia australiana Corroboree Rock. Desi astazi o asemenea fotografie poate fi trucata usor, in urma cu 50 de ani acest lucru era aproape imposibil.

7. FANTOMA DIN CIMITIR
Fotografia a fost realizata la cimitirul Bachelors Grave din Illinois de catre “Societatea de cercetare a fantomelor”, pe 10 august 1991. In imagine se poate vedea o femeie care sta pe o banca in fata unui mormant.

8. FETITA DIN INCENDIU
O alta imagine faimoasa este si urmatoarea. O fetita care priveste spre aparat, in timp ce primaria oraselului Wem din Shropshire, Marea Britanie, arde. Poza a fost realizata in 1995, chiar de catre un barbat care locuia alaturi de primarie. Dupa ce a developat pozele, britanicul si-a dat seama ca intr-una din ele apare o ffetita translucida, care statea in picioare in pragul usii, in timp ce cladirea ardea. Desi au fost victime, dupa vederea pozei pompierii si politistii au scotocit cladirea in cautarea cadavrului fetei, insa nu au gasit nimic. Folclorul local spune ca o fetita, pe nume Jane Churm, ar fi dat foc accidental primariei cu o lumanare in 1677. De atunci fantoma ei ar bantui neincetat primaria.

8

9. MARINARII DE PE S.S. WATERTOWN
Fotografia se zice ca ar fi fost realizata in 1924 pe vasul S.S, Watertown si arata chipurile a doi marinari care murisera cu putin timp inainte chiar pe nava. Cei doi au murit sufocati, chiar pe petrolierul pe care activau, in timp ce curatau un rezervor de ulei gol. Straniile aparitii au fost observate de colegii lor terifiati, timp de mai multe zile.

9

10. COPILUL DE PE MORMANT
Aceasta imagine cu o naluca a fost surprinsa in 1946, intr-un cimitir din orasul australian Queensland, de catre o femeie care mersese la mormantul fiicei ei. In momentul realizarii pozei nu exista nimeni imprejur, cu atat mai mult un copil, insa atunci cand imaginea a fost procesata chipul acestuia a aparut in clar. Mama nu a recunoscut copilul si nu stie cine ar putea fi.

Sursa: mondonews.ro

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ceasurile ca arta

Oricine a vazut tablourile celebrului pictor Salvador Dali, nu a putut sa nu remarce “obsesia” acestuia pentru timp. Probabil, “Persistenta...

Supărat sunt Doamne, supărat…

Ieri a venit pe la mine Mariusică, să-l ajut cu ceva. să-i transfer datele de pe un HDD pe altul...

De ce îmi doresc un Evolio X-Watch?

Despre primul smartwatch românesc am scris, cred, primul din țară. Am scris la vreo 5 minute după ce-am aflat. Nu...

Close