ZIUA EDUCATIEI!?…

Iata, cum spune si genericul, maine 5 Octombrie, va fi… Ziua educatiei! Nationala sau interntionala, asta eu inca n-o stiu. Stiu doar, ca si dvs., ca slava Domnului, aproape nu trece  luna si hopa, marcam iarasi  O ZI! Avem de-a zile (multe libere!) mai ceva ca ciupercile dupa ploaie!

Ca pura coincidenta, de data aceasta ziua pe care se pare ca… i-a venit randul, v-a fi chiar dupa ploile prognozate de meteorologi! Spuneam constatativ ca, la capitolul Zile, noi, romanii, cel putin, stam excelent! Nu ne putem plange! Am avut si avem Ziua Nationala, Ziua muncii, Ziua copilului, a invatatorului, a Limbii Romane, a barbatului, a portilor deschise (pe cand oare si a celor …deschise?!), a padurii, femeiei si chiar, ca noua gaselnita, a femeiei cu…toc!

Da, nu-i de ras pentru ca asa-i! Poate ca la anu’ vom marca si Ziua femeiei… fara toc! Sau mai stii?! Revenind insa la Ziua de maine, 5 Octombrie, trebuie sa va mai spun ca aceasta se va sarbatori in toata tara (probabil ca si-n lume), in mod diferit.

In timp ce unii dintre copii vor fi antrenati (angrenati) in diverse activitati, altii vor sta acasa sau pe unde le vor mai spune parintii. Mai mult, elevii din judetele Braila, Giurgiu si din Capitala vor fi… liberi  total, ca pasarea cerului! Asa ca, nici n-a inceput prea bine noul an scolar, ca elevii, inclusiv cadrele didactice, se odihnesc din nou! Sa tot ai asemenea… “continuitate” sau, de ce, nu?, educatie! Parerea mea-i ca nici ceilalti conationali care n-au tangenta cu invatamantul, nu trebuie sa fie gelosi sau suparati ca, vorba romanului, numai maine nu-i poimane si hopa, iarasi vine O ZI! Libera, daca se poate!

Si tot asa, pan’ce… obosim din nou! Ne mai putem plange oare ca-n Romania nu se munceste? Sau ca se traieste rau?! Dimpotriva! Totu-i ok! Pana cand si cum, nici asta eu n-o stiu! Cine o stie, sa ne spuna!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ce înseamnă laptopul pentru blogger?

Ce poate însemna un laptop pentru un blogger? Dar o tabletă? Sincer, nu mi-au plăcut tabletele la început. efectiv nu...

N-avem lenjerii de calitate?

Nu sunt atent la aşternutul pe care mă culc. Dar apoi mă prind că unele lenjerii sunt de-a dreptul enervante....

IN CAUTAREA ADEVARULUI (PIERDUT), CATE CEVA DESPRE MINCIUNA!

Din cate se stie (daca se stie?!) atunci când cineva minte, nivelul de stres din organism creste si apar mai...

Close