Zombie. Comedie. Groază. Romantic. GENIAL!

Abia am terminat de văzut filmul Warm bodies. Genial film. Absolut genial.
În traducere la noi se numește Iubitul meu e zombie.
Băi, demult n-am mai văzut așa film fain.

Povestea începe ca alte zeci de filme. Vine molima și rade 99% din populație. Adică infectează. Zombie trebe să halească că le e foame. Cum mâncarea nu prea mai e, se hrănesc cu oameni.

Aici vine partea cât de cât mișto. Asta mai “umană” în orice zombie. Ca să se hrănească pot hali orice parte dintr-un om. O mână, o bucuță, un degețel (miam!). Numai că ăla mușcatul, când moare se transformă și el în zombie. Dar dacă-i halește creierul, cică cea mai bună parte, ăla nu mai revine la niciun fel de formă, moare și se-mpute. În schimbă, ăla de i-a păpat creierul îi va avea amintiriile. un fel de Nemuritorul, unde toată experiența din lupte venea la Duncan, așa și la ăștia.

O echipă de oameni, pleacă din siguranța unul loc fortificat, ca să facă rost de provizii, de medicamente, de conserve, gloanțe etc.

Numai că un tânăr zombie, avea gânduri. Erau mai mulți cu gânduri, însă ăsta era ceva special. Îi era silă de condiția lui.
Și o gașcă de câțiva zombie atacă grupul ăsta de oameni. Iar zombie principal, pe numele său R, îi halipăpește creierul unui tip. Tip care era gagiul uneia din grup. Culmea, chiar fata șefului oamenilor. Nu știu cum naiba, dar asta sună a clișeu. Tocmai fata șefului intră în belea, căci e rimisă la război. Bine, de fapt ea ceruse în mod expres etc. Știți povestea.

E, și zombie ăsta se îndrăgostește subit de tipă. Aia rămăsese fără gloanțe p-acolo, toți ăilalți muriseră, numa ea era în viață. Și ăsta vine la ea dar n-o halește. Tocmai mâncase creierul lui gagică-su și a văzut cât de mult se iubeau, și știa deci și cum o cheamă.

I-a mormăit numele frumos și a mânjit-o cu niște zeamă de mort de pe el. Ca să pută corespunzător, ca ceilalți zombie să nu-și dea seama că e vie. Și-o ia pe tipă cu el.

În grupul tipei, mai rămăsese o gagică în viață, ascunsă sub un birou, cu un zombie împușcat în cap peste ea. Și aia plină de zeama mortului, nu mai mirosea a om, deci nimeni n-a observat-o. Decât gagica noastră, fata șefului.

Și zombie ăsta bun o ia pe tipă la el acasă, spunându-i că e în siguranță. Spunându-i e mult zis, mormăind un “Julie… safe…”

Și stă gagica cu el vreo 3-4 zile, ăsta începe să-și dea drumul la vorbă, să mormăie cât mai corect cuvinte, fraze, idei și sentimente.
Și se prinde o prietenie între ei.

zombie

Nu vă povestesc tot filmul, căci vă las pe voi să-i rpindeți esența. Un film absolut genial. Am plâns la el mai ceva ca la Volcano, când Stanley sare în lavă cu mecanicul pe umeri și-l aruncă la colegii lui, salvându-l. În timp ce el se topea în lavă, spunând Tatăl Nostru, sau nuș ce Holy Mary…

O fază totuși la care am ras cu gura până la urechi a fost când zombie se băteau cu scheleții. Scheleții fiind foști zombie care începuseră să se mănânce pe ei înșiși… De nu mai rămăseseră decât oasele și mușchii de ei…

E, și vin soldații urmărind zombie și rămân uimiți. Că zombie se băteau cu scheleții. Și nu știau pe cine să împuște. Că și zombie erau răi și scheleții.
Și un soldat întreabă:
– Pe cine împușcăm acum?

La care un zombie, prieten cu R, îi dă doi pumni unui schelet și-l aruncă la picioarele soldaților, mormâindu-le:
– This asshole right here!

EPIC, GENIAL! A, plus că mai apare și John Malkowich.

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Răutatea la români

Și-n vremurile astea deloc OK, mulți români nu termină cu răutățile. Citeam un reportaj că se plângeau niște țărani că...

Vreau hidrofoare cu presostat electronic, să-mi creez orășel acvatic!

Mi-a venit o idee. O idee de afaceri, mai bine zis. Și consider eu că-i bună, altfel nu aș scrie-o...

Ucraina va semna Acordul de asociere cu UE pe 27 iunie

Acordul prin care Uniunea Europeană va aduce un nou membru, Ucraina, va fi semnat pe 27 iunie, la Bruxelles. Intenţia...

Close