ZTE a început să-și facă un nume pe piața mobilelor

Prima dată când am auzit de ZTE a fost acum 5 ani. Încercam să-i găsesc un telefon unchiului meu. Găsisem modelul S302, pentru bătrâni. Ecran mare, taste mari, se auzea bine. Numai că a crăpat la 3 minute după ce l-am cumpărat. Încercasem să-i schimb data. Mi-au dat altul pe loc. Cu ei i-am potrivit data și iar a crăpat. Atunci am zis că ZTE e o firmă vai mama ei. Ba chiar m-am luat de cei de la Flanco:
– Cum puteți domne să aduceți asemenea ciurucuri?

Anul trecut am văzut la un prieten un ZTE Grand S Flex și-am râs de el, că-i marcă proastă, că-i pică imediat, pe scurt, i-am povestit tărășenia. El mi-a propus un târg. Îmi împrumută telefonul pentru un weekend și eu îi dau ceva la schimb. cu o sticlă de vin uitată prin cămară am făcut târgul. Mi-a nplăcut cum se mișcă telefonul, cum face poze, a fost excelent. Parcă nu voiam să i-l dau înapoi. I l-am înapoiat totuși, cu părere de rău. Abia peste două luni de atunci mi-am luat Samsung galaxy S4, pe care-l am și acum.

Cei de la ZTE au evoluat din 2010 până în prezent. Acum au scos modelul Nubia Z9 mini. Ciudat că-i zice mini, din moment ce are ecranul de 5 inci. Z9 îl are de 5,2, așadar nu-i mare diferență între modele.
ZTE-Nubia-Z9-Mini-1
Principalele caracteristici ale modelului Nubia Z9 mini sunt:
– Dual SIM
– 5.0″ 1080p LCD (441 ppi)
– Procesor: Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 chipset: quad-core 1.5GHz Cortex-A53 și quad-core 1.0GHz Cortex-A53, Mali-405 GPU; 2 GB RAM;
– 16 mpx camera principală, 1080p video, 8 mpx camera frontală (video 1080p)
– Sistem de operare: Android OS v5.0.2 Lollipop
– Memorie internă: 16 GB și slot microSD
– Baterie 2900 mAh

Din păcate, îi lipsesc protecția Gorilla Glass și NFC. De asemenea, bateria este încastrată.

Acesta poate fi achizițional la prețul de 230 euro. Nu știu cum vi se pare prețul, însă având în vedere că-n toate testele a fost în jumătatea de sus a clasamentului, iar Galaxy S4 nu se vedea pe nicăieri, vă poate da o idee. eu mi-aș cumpăra un Nubia Z9, dar nu mini, aș alege versiunea “maxi” de 5,2 , cu Gorilla Glass și 4 GB RAM.

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.