De ce să alegi cafea boabe de specialitate? Iată câteva motive pe care le poți lua în considerare

Cafeaua a devenit un aliment nelipsit din dieta noastră zilnică. Cu ea ne începem dimineața și tot ea ne ajută să facem față unei zilei și provocărilor ce vin pe parcursul acesteia. Pe langă efectul de revigorare, al cafelei, aceasta este consumată de unii dintre noi pentru plăcerea gustului pe care o redă. Majoritatea știm să identificăm o cafea bună și una mai putin calitativa. Sunt multe motive pentru care o cafea poate să fie reușită sau mai nereușită.

Diferența dintre cafeaua boabe și cafeaua direct măcinată

Tu cum preferi cafeaua? O cumperi direct măcinată sau boabe? Lasă-mă să-ți arăt de ce cumpărarea de cafea boabe de specialitate poate fi o variantă mai potrivită pentru tine și familia ta.

În primul rând, diferența se face prin aromă și prospețime. Știai că boabele de cafea conțin uleiuri și compuși aromatici ce îți redau gustul acela savuros al cafelei pe care-l aștepți în momentul în care îți prepari sau cumperi una? Dacă boabele sunt măcinate proaspăt, de către tine, aceste arome nu se pierd. Dar dacă o cumperi direct măcinată din magazine, fii sigur că nu te vei bucura de acel gust calitativ al cafelei, la care te aștepți. Pe Edream găsești cafea boabe care să te ajute în găsirea gustului perfect pe care ți-l dorești. Dacă vrei să-ți confirmi ce am spus mai spus, poți alege și din gama lor de râșnițe calitative.

O altă diferență majoră este dată de procesul de oxidare. Boabele de cafea sunt mai puțin expuse la aer și se păstrează mult mai proaspete decât particulele fine ale cafelei, în urma măcinării.

Dacă nu ești băutor înrăit de cafea și nu folosești în fiecare zi, este un motiv în plus să apelezi la cafea boabe. De ce? Pentru că se păstrează pe un termen mult mai lung decât cafeaua măcinată. Boabele de cafea se pot păstra câteva luni, pe când cafeaua măcinată își pierde calitatea imediat. Da, puteți apela la vase ermetice, dar asta o să vă ajute doar pentru câteva zile, cel mult câteva săptămâni.

Cum dai gust cafelei tale?

Dacă nu ești specialist în cafea, pregătește-te să fii uimit de câți factori pot influența gustul cafelei pe care o bei. Nu te-ai întrebat niciodată de ce cafeaua are gust diferit când mergi în diferite localuri? Te-ai aștepta ca gustul să fie unul standard.

Gustul se redă, bineînțeles, prin metodele clasice: laptele sau aroma adăugată, îndulcitori, siropuri. Dar și prin tipul de boabe folosite, modul de prăjire, metoda de preparare, temperatură etc. Boabele pot fi folosite din regiuni diferite. Gândește-te câte tipuri de roșii găsești la market. Exact așa și în cazul cafelei. Boabele pot fi cultivate în diferite țări: Etiopia, Brazilia, Columbia etc.

Gradul de prăjire influențează, mai mult decât ai crede, gustul cafelei tale. Cu cât sunt prăjite mai mult, cu atât cafeaua ta va avea o aromă ușoară de caramel/ciocolată, pe când o prăjire ușoară duce la arome florale. Totodată, temperatura apei influențează considerabil. Trebuie să ai grijă ca apa să nu fie prea ferbinte, ca să nu o arzi și nici prea rece, ca să nu își piardă aroma. Dacă reușești să menții temperatura undeva între 90 și 96 de grade C, o să te bucuri de o cafea numai bună de savurat.

Depinde foarte mult de gusturile fiecăruia dintre noi și de plăcerea pe care o regăsim în băutul cafelei. Dacă ești pasionat de asta și vrei să te bucuri de un gust mai intens, apelează la boabele de cafea.

Contact:

0766.42.42.41

comenzi[@]edream.ro

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.