Investește în aur!
|Prețul aurului s-a dublat în ultimii 30 de ani. Și se va dubla iar, poate chiar mai repede de 30 de ani de acum înainte. Parcă mai ieri era 60 de lei per gram și acum îl văd la 130 lei. Așadar, sfatul meu este să investiți în aur.
Încă din atichitate, metalele și pietrele prețioase au fost “valuta forte“. Același trend există și-n ziua de azi. În ultima vreme, îrețul aurului a scăzut, așadar este un moment propice să faceți investiții în acest metal prețios. Nu va rămâne mult la acest nivel scăzut, ci va crește vertiginos până la sfârșitul anului.
De obicei, de-a lungul timpului, de fiecare dată când prețul aurului a cunoscut o scădere considerasbilă, s-a făcut treaba asta forțat, pentru a se umple unii de bani. Cum? Se cumpără aurul când e ieftin și se vinde un an mai târziu când e iar scump. Și tot așa, acest ciclu se repetă o dată la 5-6 ani.
Nu v-aș sfătui să cumpărați argint, deoarece este în continuare, relativ ieftin. Argintul se vinde mai scump doar în anumite forme, adică în bijuterii, nu în lingori, unde abia iei maxim 2 lei per gram. Adică un kilogram de aur ar veni 20 de milioane de lei vechi. Aproximativ 500 de dolari.
Către aur m-aș duce, clar. Și așa, scanând netul, am gasit aici inele de logodna superbe, deloc scumpe, care merită cu prisosință. În 3 ani se vor vinde mult mai scump.
I-am zis de ideea mea mai demult, unui prieten, care a început să râdă.
– Ce mă, nu-i o idee bună?
– Ba bine că nu!
– Și de ce râzi?
– Pentru că și eu fac asta. Uite, de exemplu, în primăvară am vândut tot aurul!
– Cam cât?
– Să fi fost vreo 650 de grame, strâns de-a lungul timpului.
– Și ce-ai făcut cu banii?
– Îi țin. Am băgat o parte la bancă, iar cu partea cealaltă am luat acum aur mult mai ieftin, vreo 400 și ceva de grame.
– Și merge treaba?
– Merge, numai să știi cum să faci. Eu urmăresc zilnic valorile, mă uit la piețele mario, de care depinte prețul zilnic al aurului.
– Zici că ești unul dintre ăia care cumpără ton în Japonia!
– Nu râde, chiar așa e. La 5 dimineața mă trezesc și cât beau cafeaua și mă pregătesc de muncă, mă uit să vîd cumevoluează prețurile.
– Și nu ți-ai luat țeapă niciodată?
– Ei nu… De vreo 3 ori. O dată am fost fraier și n-am vândut la timp, apoi am vândut în pierdere. Însă după 3 ani, când am văzut iar fluctuații, m-am dus și l-am vândut. La 9 dimineața eu vindeam aur, iar pe la ora 14 scăzuse prețul ceva de speriat. Și cu banii luați de dimineață am mers înapoi de mi l-am recuperat pe tot. Și-am mai rămas și cu o cărămidă de euro! În ziua aia nici nu m-am mai dus la muncă, câștigasem cam 5000 de euro așa, în jumate de zi.
Nu mint, îl înjuram în gând, că-i merge mintea. Însă, am făcut și eu o chestie asemănătoare anul trecut. Nu cu aur, dar cu valută. aveam de schimbat 300 de euro. I-am schimbat la o bancă, iar în drum spre casă am rămas priponit în fața unei alte bănci, la 50 de metri de banca la care schimbasem banii. Acolo ăia cumpărau mai sacum decât în partea cealaltă. așa că am cumpărat 327 de euro. Făcusem în 5 minute 27 de euro. M-am dus înappoi și i-am schimbat. Apoi, când să intru în banca cealaltă, schimbaseră și ei tariful. Dacă aveam atunci vreo 3000 de euro, făceam vreo 300 în plus, numai așa, din tranzacții. Iar treaba asta se face des, am văzut-o explicată și prin filme. Cum unul vinde 1 milion de euro la ora 16.58 în Hong Kong, apoi cumpără 1 milion și 10-15 mii în plus, cu aceeași bani, din Germania, la prima oră.