Salteaua determină calitatea somnului

Se spune că petrecem în pat aproximativ o treime din viata. Destule persoane, însă, în afara celor 8 ore de somn, mai stau lungiți în pat alte câteva ore, citind, uitându-se la televizor etc. Deci este extrem de important să beneficiem de o saltea confortabilă, de calitate superioară, fiindcă aceasta determină calitatea somnului.

Dormitul pe spate e poziţia cea mai bună pentru sănătatea spatelui şi a gâtului. Dar, atenţie, favorizează sforăitul!

Dormitul pe o parte duce la distribuirea greutăţii pe partea pe care dormim. Poziţia fetus e benefică pentru spate, reducând presiunea exercitată pe discurile coloanei vertebrale. Se recomandă dormitul pe partea stângă fiindcă se îmbunătăţeşte sănătatea multor organe din corp şi favorizează funcţionarea lor optimă.

Dormitul pe burtă e benefic pentru ameliorarea apneei de somn, dar denaturarea formei coloanei poate duce la dureri de spate şi de gât.

Orice poziţie de somn am adopta, e vitală o saltea confortabilă, care să ofere sprijin coloanei şi articulaţiilor. Aceasta trebuie să nu fie nici prea tare, cauzând disconfort, dar nici prea moale, afectând poziţia corpului.

Ce trebuie să știm când alegem o saltea nouă?

Dimensiunile saltelei – Lungimea saltelei trebuie să fie cu cel putin 10-15 cm mai mare decât înălțimea noastră. Pentru o singură persoană, cea mai populară lățime este de 90 cm, iar pentru cuplu, e de 180 cm. La saltelele gata făcute, există dimensiuni standard. Lungimea saltelei poate fi de 190 și 200 cm, iar lățimea variază între 70 și 180 cm. Și grosimea saltelei e importantă. Aceasta poate varia de la 14-20 cm până la peste 40 cm. Ar trebui să verificăm dimensiunile interioare ale cadrului patului.

Fermitatea saltelei – Aceasta este importantă pentru confort și pentru eventualele noastre probleme de sănătate. Fermitatea e importantă finnd raportată la înălțimea și greutatea utilizatorului. O persoană de 100 kg și 190 cm are nevoie de o saltea fermă, în vreme ce unei persoane mici de statură și cu greutatea mică, îi este potrivită o saltea mai moale. Pentru un cuplu format din două persoane diferite ca gabarit, tehnologiile cu arcuri independente și spumă cu memorie sunt excelente.

Tipurile de saltele sunt relativ cunoscute: cu latex, memory foam, pocket spring, ortopedice și super ortopedice.

Matlasarea – Trebuie să confere confort, estetică și posibilitatea de a o curăța. Matlasarea mai generoasă și cu materiale de calitate înseamnă confort mai mare si durată de folosire mai ndelungată.

Confortul e determinant – Cel mai adesea, ritmul vieții noastre e trepidant, zilnic fiind în situații stresante, care ne tensionează. Deci avem nevoie de un somn cât mai odihnitor, relaxant și regenerator. Acest deziderat poate fi atins având o saltea care se adaptează foarte bine formei corpului nostru, ne oferă suportul necesar, nu apasă asupra punctelor de presiune, favorizează circularea aerului și eliminarea umidității, protejează împotriva acarienilor și asigură un nivel maxim de relaxare și confort.

Cum ne alegem o saltea nouă?
Pe piață există o gamă largă de saltele. Desigur, avem de unde alege, dar asta ne și încurcă, având la îndemână prea multe posibilități: există saltele cu apa, din spumă, din latex, cu arcuri, iar prețurile variază și nu știm care saltea e potrivită pentru noi și are un raport preț/calitate satisfăcător.

Toate aceste condiții sunt îndeplinite de SC Mob Almi SRL, un cunoscut important distribuitor de mobilier de foarte bună calitate. Asta certifică cei peste 30.000 de clienți multumiți. Societatea oferă o gamă impresionantă de produse (saltele, somiere, protecții pentru saltele, lenjerii de pat, scaune etc.) care satisfac pe deplin exigențele clientelei.

Saltelele oferite ne protejează împotriva acarienilor, ciupercilor și bacteriilor. Multe persoane suferă din cauza alergiilor. Una dintre cauzele alergiilor o constituie tocmai acarienii. Specialiștii afirmă că o saltea veche de 2 ani conține vreo două milioane de acarieni!

Saltelele se pot aerisi corespunzător. Trupul nostru elimină multă umiditate în timpul somnului, deci e foarte important ca salteaua să regleze caldura și umezeala.

Salteale sunt protejate împotriva prafului și acumulării electricității statice. Așa-zisul smog electromagnetic e cauzat de diverse aparate care emit unde electromagnetice: televizoare, aparate radio, cabluri și prize electrice. Materialele saltelelor cu fibre de carbon întrețesute constituie un ecran protector contra undelor electromagnetice. Materialele saltelelor sunt ecologice. E oferită o garanție pentru mai mulți ani pentru aceste produse.

Saltelele de aici oferă cel mai bun raport preț/calitate/. Putem returna produsele gratuit dacă, după un timp de folosire, se dovedesc a nu fi potrivite pentru noi.
saltele-husa-detasabila-638x320_c

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.