Salut!
Vasile Francisc Alexandru sunt trecut în buletin. Născut în anul Domnului 1980, chiar în prima zi de august. “Amețit și cu capul în nori” a fost prima mea caracterizare care mi-a făcut-o un coleg în clasa I. Ideea e că mi-a rămas caracterizarea și-n ziua de azi.

Am terminat liceul la Dimitrie Leonida, secția Informatică. Nimic deosebit, deoarece tot ce-am învățat în liceu am uitat în timpul facultății de electronică și calculatoare din cadrul Universității Hyperion. Cei mai aiurea 5 ani din viața mea, ani în care am uitat absolut tot ce înseamnă programare învățată temeinic în liceu.

În 2005 m-am angajat DTP-ist la Editura Elis. Acolo am învățat meseria de grafician. În 2007 și 2008 am lucrat la Ringier Romania, la ziarul Libertatea. Și nu, nu “făceam fata de la pagina 5“, după cum absolut toți m-au întrebat.

Din 2008 până în 2010 am lucrat la C.E.C.C.A.R., pe același post de DTP-ist. Am plecat la o altă editură de carte, Succes Deplin, unde am lucrat până în 2013, când s-a închis firma.

francisc

Primul contact cu internetul l-am avut în 1994, când am avut acces un an la dial-up. Mi-am petrecut zilele modificând programele din suita Microsoft. Și acum am Windows 95 modificat în Dos Navigator, instalat pe un 586…

Din 1999 până în 2005 am fost angajat la câteva săli de internet, unde-mi petreceam zilele (și nopțile, după cum picam în tură), instalând BNC-uri, e-mechi și floodând copilașii de pe IRC.
Atunci mi-am cumpărat propriul site web, i-am-super-man.biz, pe care l-am ținut doi ani, gol. Îl foloseam pentru adresele de mail pe care le puteam face pe el. Mi-am luat Zwargolak.net în 2007 sau 2008, unde-am scris ce-mi trecea prin cap până în 2011, când am trecut la Spanac.eu.
Abia atunci am înțeles și eu cât de cât ce e ăla blog, trafic, facebook, social media, în general lumea 2.0, după cum se spune momentan la mediul on-line.

Motto-ul actual este: Lumea 3.0 e aici. Tu ce mai aștepți?