De ce e bine să bei bere fără alcool?

V-ați gândit vreodată la asta? Că ar fi mai indicat să beți bere fără alcool decât bere normală, alcoolică? Nu v-ați gândit, deoarece berea fără alcool e ca… mâncarea fără sare.
Cel puțin pe perioada verii, consumul de bere e necesar. Pentru că cine naibii se umflă de apă, când poți bea una-5 beri? Bine, unii pot băga și 30 de beri pe zi. Însă berea aia conține alcool. Și nu e neapărat rău pentru că te îmbeți. Ci pentru că alcoolul TE DESHIDRATEAZĂ! Așadar, dacă suferi de cald și bei o bere rece, va avea efect doar pe moment. Și va mai trebui să mai bei una, apoi încă una și tot așa.
range-malt-only
Cum e cu băuturile gen Cola, Pepsi. Bei un pahar dar musai mai trebuie să mai bei unul. Te umfli în burtă de cât lighid ai înghițit, dar tot ți-e sete și poftă.

Așadar, să revin la bere. Alcoolul te deshidratează. Apa e prea “chioară” ca s-o bei, iar sucurile sunt pentru copii. Ce zici de berea fără alcool?
– E pentru fetițe!

Nu-mi pasă. am renunțat să mai beau bere normală de ceva vreme. Bere cu lămâie. a, dacă există bere cu lămâie și fără alcool, cu atât mai bine.
– Păi aia e citronadă cu gust de bere!

Da, dar nu-mi trebuie 3-4 beri ca să-mi potolesc setea pentru jumătate de oră. Mi-e de ajuns una singură. Iar în caz că vreți ca nu cumva să râdă prietenii de voi că beți bere “pentru copii”, vă puteți scuza elegant că aveți de condus.
– Mi-a ajuns bă, data trecută, după 2 beri m-a oprit gaboru’ și aveam 0,4 la mie.

Nu cred că e nevoie să vă învăț tot eu cum să mințiți. Asta în caz că explicația logică (și medicală) de mai sus, are zero efect asupra tovarășilor de bere.

Oricum, pe căldură se recomandă a se bea un ceai fierbinte. Beduinii din deșertul Sahara beau zilnic 3 cești de ceai. Și vorbesc de cești mici, ceșcuțe, nu stacane cu care bea nevastă-mea cafeaa.
tea

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.