Ordonanța 4/2017

Ordonanța 4/2017 este, pe scurt, o modalitate legală prin care statul își bate plua de toți angajatorii particulari. Chit că ai angajați cu 2 sau 8 ore, vei plăti dările la stat (15,8 si 5,2) ca și cum ai avea angajatul cu 8 ore pe zi, la salariul de 1450 lei.

Așadar, pentru un om angajat cu 2 ore pe zi, salariul fiind de 363 lei, dările la stat erau de 143 lei. Acum, aceleași dări vor fi de… 372 lei! Mai pe larg și pe înțeles citiți aici.

Vom ajunge iar ca-n anii 90 cu angajări la negru, doar ca să ne putem întreține subzistăm. Și nici vorbă de asigurare medicală. Că oricum plătești dacă-ți rupi un picior sau faci o pneumonie, tot scoți bani din buzunar, indiferent că ești angajat, pensionar sau niciuna dintre ele.

Și uite așa, statul român își mai bate joc de IMM-uri. Pentru că poate. că nu-i așa, doar nu trebuie să mâncăm în fiecare zi, și-așa ne-am îngrășat cu toții.

Și ne mai gândim de ce mulți români pleacă peste hotare, mai bine spălător de WC-uri pe 1000 de lire decât corporatist pe 1800 lei?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.