Steve Jobs – un nemernic visător!

De azi apare în cinematografele din țară pelicula “Steve Jobs“. Vreau să vă spun de la început că nu este un film care să prezinte viața lui Steve Jobs încă din grădiniță până la moarte și chiar după aceea. Așadar, dacă vreți să vedeți despre cum era el timid și lua bătaie în școală de la colegi, nu aveți șansa de-a vă potoli setea de sânge.
Filmul se axează pe 3 mari răscruci în viața lui Steve.

Prima, în 1984, înainte de lansarea primului Macintosh.
Un calculator în care acesta și-a pus toată speranța. Numai că, în maxim jumătate de oră înaintrea prezentării calculatorului, acesta a încetat să-i mai asculte comenzile. Pur și simplu, Macintosh nu voia să înceapă prezentarea cu “Hello”, un salut care, credea Jobs, va entuziasma sala.

În același timp, fosta iubită a lui îl aștepta la ușă, de mână cu Lisa, fiica lor. Fiică pe care, nemernicul de Jobs nu a vrut s-o recunoască, acesta calculând că 28% dintre bărbații Americii i-ar putea fi tată, în urma testelor de paternitate.
Aici, precum și la relația între acesta cu colegii săi s-a văzut cât era de nesimțit. Căci putem zice cu mâna pe inimă că acesta a fost, cel puțin la început, un nenorocit.

Din păcate, Macintosh nu a avut succesul preconizat de steve, acesta vândându-se într-un număr extrem de mic. Urmarea a fost ca Steve să fie concediat din propria companie, Apple.

A doua răscruce a vieții sale, a fost înainte de lansarea NeXT, în 1988.
NeXT era doar o cutie neagră, nu un supercomputer, după ncum acesta spunea. A fost un produs făcut mai mult “de umplutură“, însă care și-a servit scopul, acela de a-l readuce pe Steve Jobs în fruntea Apple, foarte entuziasmați de sistemul de operare al NeXT. Sistem de operare, care, era doar un demo, creat pentru a executa câteva chestii și nimic mai mult.


Cea de-a treia răscruce din viața sa (prezentată în film), a fost înainte de dezvelirea iMac.


Una dintre cele mai reușite prezentări ale sale, ca urmare a vânzărilor, iMac vândându-se în milioane de copii în câteva luni.

În film veți vedea și cum Steve se purta cu Wozniak, cu toți cei din jurul său, precum și cum sclipirile de geniu îl ajutau în situații dificile. Un film adus în România de RoImage, pe care în mod cert va trebui să-l vizionați. Vă va schimba părerea despre Steve Jobs cât și despre Apple în general. Pe mine m-a făcut să-l desconsider pe Jobs ca persoană, să-l stimez mai mult ca inventator și să nu am scârba aceea când aud de iPhone. Ciudat, înă asta s-a întâmplat. Probabil și pentru că am văzut câteva dezveliri de produse prezentate de Jobs, nu știu.
Cert e că filmul nu va fi doar așa, de văzut într-o zi, ci de trăit.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Am scăpat de maidanezi?

În ultima vreme am observat cu bucurie că străzile sunt din ce în ce mai lipsite de câini vagabonzi. Trecem...

Motive pentru a urma un curs formator

Cand cineva se gandeste la proiectul profesional, pe langa multe dorinte isi fac aparitia tot atat de multe indoieli! Ce...

Mad Max varianta cart & paintball

În caz că n-ați văzut până acum filmul Mad Max, ar fi timpul s-o faceți. După vizionarea lui, filmulețul de...

Close