10 lucruri pe care să NU le faci în metrou!

Ori că te-ai născut în alt oraș decât buricul pământului, Bucureștiul, ori că n-ai văzut în viața ta cum e să te duci cu vitele pe câmp, aceste sfaturi sunt universal valabile. Așadar, 10 lucruri pe care să NU le faci în metrou.

1) Nu râgâi zgomotos și cu gura deschisă!
Nu toți sunt fini cunoscători ai usturoiului BIO din șaorma pe care ai mâncat-o. Așa că, în loc să-ți mulțumească deoarece le-ai deschis altora noi orizonturi culinare, s-ar putea să te trezești cu câțiva pumni în cap, alături de nelipsitele injurii de mamă, neam și morți. “N-ai cu cine domne, niște țărani!

2) Nu asculta muzică la difuzorul telefonului.
Mulțimea e needucată. Nu are ureche muzicală și nu vede vreo desebire între Florin Salam din tramvai și Sandu Ciorbă în metrou. Bașca mai vine și badigardu’ și te scoate afară din metrou dacă ești recalcitrant. Că parcă ar fi moșia lu’ mă-sa. N-ai voie să faci aia, să faci ailaltă, să filmezi…

3) Nu te descălța!
Ori că ai șlapi, ori că ai bocanci cu ținte, până la genunchi, nu te descălța. Cine știe cum te-a ros încălțămintea și poate ieși cu vreun deșt afară din ciorap. Să vezi atunci ce râd proștii de tine și te filmează, chit că nu-i voie de la Metrorex. Mai bine nu riști!

4) Nu agăța fete în metrou.
Îți spun eu, “e multe rebuturi“. Dacă n-au bani de mașină sau taxi și se plimbă cu metroul, fii sigur că vor avea pretenția ca tu să plătești biletele la cinema și meniurile la restaurant. N-au un chior. Și dacă văd că le tratezi, nu-ți mai pleacă din viață. Te aduc la sapă de lemn. Fii cu mare băgare de seamă, metroristele sunt mai rău ca vampirii!

5) Nu vorbi cu prietenii în gura mare.
Nu mulți sunt cunoscători ai spell-urilor, pearl, IT, DOTA sau cine e ultimul venit la echipa Steaua în lot. Mulți oameni și toti bătuți în cap. Se vor uita la voi și nu vor pricepe nimic. Și cine știe când te apostrofează vreunul că i-ai stricat ora de somn sau fengșuiul. Vezi că mulți au acest fengșui, dracu știe ce-o fi și ăla, că eu n-am găsit la aprozar un ciorchine ceva…

6) Nu lua locul vreunei băbuțe!
Aici o comiți grav, prietene. Nu contează că ești obosit, după o zi de alergătură și abia aștepți să stai și tu puțin locului. Trebuie să stai smirnă în picioare, nu care cumva să ocupi vreun loc. În caz că vei comite această neglijență, îți vor sări în cap fel de fel de indivizi dubioși, zicându-ți ceva de 7 ani d-acasă, de mama ta, de bunici, de capul și de steaua ta. Mai bine stai alea 14 stații în picioare și gata, că n-o fi foc!
415

7) Nu-ți face nevoile în metrou!
Clar nu. Nu contează că nenorociții ăia de ingineri n-au gândit o căcăstoare în metrou, cum e-n tren, nu ai voie să-ți faci nevoile fiziologice în văzul lumii. Și nici pe tine n-ai voie să faci, vine badigardu’ ăla de í-am zis și-ți dă câteva pe spinare. Ca dracu, știu…

8) Nu fuma în metrou!
Altă tâmpenie fără noimă. Să nu fumezi. Nu fuma în clădire, că ISU și amenzi, nu fuma în tramvai, nu fuma pe stradă că poluezi, nu fuma în metrou… Unde naiba să fumezi, acasă? Să-ți pută toate hainele a tutun, să-și verșe mațele careva când trece pe lângă tine? Și nu te va scoate din împuțit și îngălat. Ți-am zis, lumea asta e foarte tâmpită!

9) Nu te scobi în nas!
Cam rar să meargă un doctor cu metroul. Asta deoarece un medic își va da seama că tu încerci să-ți eliberezi căile respiratorii, să nu te sufoci. Restul se vor uita urât “pă tine” că ești nesimțit. Și-n caz că leșini din cauza lipsei de aer, se for apuca să posteze pe Facebook, alături de-un selfie alături de chipul tăi vinețiu:
– A leșinat un prost în metrou la Dristor 2!

10) Nu-ți arăta ce costum de baie ți-ai cumpărat!
Am văzut-o pe asta. O fătucă îi arăta prietenului de bikinei își luase. Roz, cu danteluță, sutien cu burețel subțire și bretea transparentă, o splendoare pentru plajă și piscină. Pe scaunele din fața lor, niște adolescenți își dădeau coate, imaginându-și-o goală pe gagică. Doar nu vrei să fii material de labă pentru toți acneiștii anemici, nu?

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.