Adio tichete de masă!

Potrivit Ziarului financiar, tichetele de masă primite în prezent de către două milioane de angajaţi din România ar putea fi înlocuite cu carduri de beneficii.

Conform unui proiect legislativ adoptat de Camera Deputaţilor, care urmează să fie promulgat în zilele următoare, decizia urmăreşte “digitalizarea” tichetelor de hârtie, dar cele două variante – tichetele pe suport de hârtie şi cardurile – vor funcţiona în paralel.
tichete de masă

Valoarea unui tichet de masă este de 9,35 lei în prezent. Conform legii, un angajat nu poate folosi mai mult de două pe zi.
Atunci cum de folosim și 50 când mergem lunar în hypermarket? Sau cumpărăm de 5-6 tichete mâncare înainte să mergem la slujbă?

Odată cu noile carduri de beneficii, orice angajat va putea folosi și fracțiuni din valoarea unui tichet. De exemplu ca să-și ia un pachet de gumă de mestecat.

“Cardurile de masă vor reprezenta o opţiune utilă atât pentru salariaţi, cât şi pentru angajatori, opţiune care va exista în paralel cu tichetele pe suport de hârtie”, a spus Pierre Gagnoud, directorul general al companiei emitente de tichete Edenred România.
tichete de masă

Sursa

Și acum întreb și eu. Dacă tot se face card în loc de tichete de masă, de ce nu se dau bani în locul lor? Cum e tichetul pe card? 21 de zile x 9,35 lei = 196,35 lei.
Adică angajații vor avea un card pe care vor avea 196 de lei. Bani pe care nu-i pot folosi decât pentru alimente. Evident că se vor cumpăra la greu prezervative, vodkă, ciorapi, țigări și ghivece de flori.Nu e oare o măsură mai elegantă de-a face ceva absolut inutil?

Voi vedeți utilitatea aici? Dacă da, spuneți-mi și mie, să nu mor prost…

Comments

comments

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ne bucurăm de viaţă alături de Vivat Familia

Intru într-o farmacie numai atunci când am nevoie să-mi rezolv o problemă. Deşi nu sunt un mare consumator de medicamente,...

Nu e deja prea multă tehnologie?

Ne înconjurăm din ce în ce mai mult de tehnologie pe zi ce trece. Vorbeam cu Cristi zilele trecute și-mi...

PREVIZIUNI (RE)CONFIRMATE SI …..REGRETE TARZII!

Este vorba, cum probabil banuiti, de rusinoasa si penibila eliminare a echipei nationale de handbal-fete de la Campionatul  Mondial aflat...

Close