Ai tras la măsea la serviciu? Ba bine că nu!

În vremurile tulburi când eram paznic de aeroport, țin minte că-n fiecare zi ni se aducea aminte să nu venim beți sau să nu aducem băutură cu noi. Sub nicio formă! Asta pe lângă uzualul “nu dormi în post“. Că dacă nu ești tu atent, sar gardul 200 de talibani și aruncă-n aer aeroportul Băneasa, de pe care pleacă un avion particular o dată la 3 zile! Mă rog, ăla e jobul, aia faci, oricât de aiurea ar suna.
Însă revin la faza cu băutura. De ce ni se spunea asta? Deoarece, ziceau ei (șefii) că au fost destule cazuri în care au venit ăștia rupți de beți la muncă, au făcut scandal, și-au făcut nevoile în cabină etc.
Asta cu nevoile se întâmpla și fără să fii băut, că erau niște putori de te durea capul…

Eu ascultam la ce îi dădeau ăia înainte cu băutura și mă gândeam: “Băi, prost să fii să aduci băutură la muncă! Ce, nu poți rezista 12 ore fără să bagi alcool în tine?“.
Și nu vă spun, frașilor, cum, noaptea, începusem să îngheț, cu haine groase pe mine și tot muream de frig? Și uite-așa, fără să vreau, am tras la măsea la serviciu. În frigul ăla (cu toate că era vară, noaptea ajungeai la 3 grade pe câmp), singura metodă era trasul la măsea. Asta pentru noi, ăla de la poartă era pe de-o parte mai câștigat, avea acolo radiator. Însă ăla nu închidea un ochi noaprea, fiind o cameră de luat vederi exact pe cabina lui.
Ăilalți, pe câmp? Somn de voie! Mai ales între 2 și 5 dimineața, când băgau somn de frumusețe și inspectorii, se sforăia pe câmp în neștire!
lol

Și uite așa, am ajuns să iau niște țuică de acasă, ca să pot trece de nopțile alea friguroase. Bine, nu înțelegeți prin asta că beam în neștire. Luam o gură, maixm două, pentru toată noaptea. Mai ales când am luat niște palincă de la mama ei. Încă mai am și acum câteva sute de grame de palincă d-aia… Păi cu o sticluță de 250 ml, încălzeam toți colegii din poligon.
Aveam întotdeauna la mine și suc, de combinam 3 căpăcele de țuică cu o sticlă de jumate de cola. Puteam trece noaptea fluierând. În unele cazuri, chiar dormind, după cum am mai spus.
Faza e că aveam un coleg care avea obiceiul să mai doarmă în post. Și ăla nu dormea iepurește, ca noi toți. Nu nene, ăla când dormea, tăiai lemne pe el cu drujba și nu se mișca.
Îl prinseseră inspectorii de vreo 3 ori pe gagiu. La a patra abatere, îi desfăcea contractul de muncă. Oricum, amenda era de 250 de lei. Și uite așa, dormea omul chircit, chinuit în cabina aia de 1,5×1,5, când cu banii ăia, 250 lei, putea dormi regește într-un hotel de 3 stele în București…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.