Alta despre polițai

Iar vuiește lumea mare că Poliția a mai făcut o nefăcută. C-au luat pe sus o femeie de traversase pe roșu. Și-au tăbărât pe ea cu zecile, animalele naibii. Adică 11 polițai au luat pe sus o femeie, în larma creată de mulțime:
– Huoo!
– Măgarilor!
– Nenorociților!
– Porci împuțiți!

Nu bat și eu toba mult pe tema asta. Aia a traversat prin loc nepermis (și eu mi-am luat amendă pentru asta), apoi a refuzat să se legitimeze. Băi, explic pentru a mia oară: Când organu’ îmbrăcat la uniformă îți cere actele, nu faci pe niznaiul că n-ai. Le arăți. Că așa e legea statului în care ai avut “neșansa” să te naști.
Da, locul unde e semaforul ăla e filat de polițai de stau “la ciupeală“. Și semaforul ține verde vreo 20-30 de secunde pentru pietoni. De acord cu astea. Însă când ți se cere buletinul de către organele abilitate, îl arăți. Asta trebuia să ți-o zică tac-tu, înainte să pleci d-acasă, imediat cum ai primit buletin la 14 ani. Știe babacul treaba asta, pe vremea lui se făceau razii și dacă n-avea buletinul la el, riscai să-l vezi după vreo 3 ani de ocnă.

Apoi Găinușă Mihai s-a luat de Marian Godină, că iată ce colegi de rahat ai, “bey“, milițiene! Godină l-a scos la înaintare pe criminalul de Huidu și așa mai departe.

Acum lumea e împărțită în 2 tabere. Ăia care iau apărarea femeii care a trecut pe roșu, aclamând că “gata, toți mafioții e la pârnaie, curge lapte din cișmele și miliția n-a găsit alt răufăcător decât pe băbuța aia“, precum și cei care declară sus și tare că “Legea e pentru toți. De ce s-o lase în pace?

Mai mult, cică și Tăriceanu a intrat la Poliție pe ușa din dos, ca să-și scoată permis nou de conducere, în fața gloatei care stătea la coadă afară. Frumos ar fi să stea și el ca un om de rând la coadă cu toți transpirații, sincer să fiu. Însă având în vedere că ăla președintele Senatului, legea îi permite să se ducă înaintea altora. E ca la coloana oficială, te dai la din calea ei. Vrem, nu vrem, ăla e “un oficial“, nu Dorel de la covrigărie, nici Lenuța contabila.
politia

Legea, dragilor. Legea nu te absolvă de încălcarea ei dacă ești în necunoștință de cauză. Așadar, că tu n-ai habar că nu-i voie să treci pe roșu, că primești amendă sau că nu-i taman bine să faci pe niznaiu’ că “cine ești tu bey, să-mi ceri mie actele?”, pentru că s-ar putea, ca pe lângă amendă, să mai primești și niște brățări metalice și câteva bastoane pe spinare. Că ești recalcitrant și pui viața omului ordinii în pericol.

Și eu m-am luat de polițaii care pândeau semaforul la Romană, acum 2 ani (sau anul trecut). În 5 minute au intrat în mașină și-au plecat. Nu știu dacă din cauza mea sau că-și făcuseră norma pe ziua aceea. Și n-a fost prima dată când am observat o neregulă a polițai și i-am atras atenția. Frumos, fără scandal, fără “te filmez să te pun pe feisbuc“. Și ghiciți ce. Nu m-a întrebat nimeni niciodată de buletin. Însă dacă o făceau, îl arătam. Orice amendă o poți contesta. Iar amenda pentru traversarea pe roșu e 25 de lei. Ca șofer e mai mult. Permis suspendat, bani dați, puncte luate, nebunie.

Nu vreți să ajungeți subiect de știri din propria vină? ARĂTAȚI BULETINUL!

P.S. Poză ciordită de pe a1.ro, că nici ei nu mi-au cerut permisiunea când m-au băgat în Observator, copiidu-mi un filmuleț.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.