ANTON CEHOV – CUGETARI LACONICE DESPRE VIATA!

Din cate se stie (daca se stie!?), A. Cehov face parte dintr-o categorie de artişti atipică, pentru că nu credea mai deloc în geniul său, dimpotrivă, au rămas multe mărturii că nu credea în durata şi posteritatea operei sale. Cu toate acestea ar fi interesant să ne inspirăm din câteva citate ale acestui mare geniu rus, cugetari pe care, cu totul intamplator, le-am regasit astazi:

– Să fii binecrescut nu înseamnă să nu verși sosul pe fața de masă, ci să te faci că nu observi atunci când îl varsă cel de lângă tine.

– Căsătoria trebuie făcută din dragoste; a te însura cu o femeie numai pentru că e draguţă este ca şi când ţi-ai cumpăra din târg un lucru inutil numai pentru că e frumos.

– Fericirea este o recompensă dată celui care nu a căutat- o!

– Dacă nu știi ce simți pentru o persoană – închide ochii și imaginează- ți că ea nu este. Nicăieri. Nu este și nici nu va fi. Atunci totul va deveni clar.

– Seriozitatea omului care are simț al umorului bine dezvoltat este de sute de ori mai serioasă decât seriozitatea persoanei serioase.

– Cât e de plăcut să stai acasă atunci când răpăie ploaia pe ferestre și acoperiș înconjurat fiind de oameni distractivi.

– Atunci când o așchie îți intră în deget, bucură-te că nu în ochi!

– Dacă vrei să ai mai mult timp – nu face nimic!

– Viaţa, de fapt, este o chestie foarte simplă şi omul trebuie să depună foarte mult efort pentru a o strica….

In ce ma priveste, le consider mai mult decat interesante si, deopotriva, utile. Incercati si dvs. sa tineti, pe cat posibil, seama de ele. Sper sa va fie de folos!

 

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
GLUME DIN… CARACAL!

Oraşul Caracal,despre care,de la un timp ,s-a tot scris si vorbit despre tot si despre toate,se numără printre puţinele localităţi...

Moș Nicolae îmi aduce o lampă de birou!

Întotdeauna m-au fermecat corpurile de iluminat, în general, indiferent că e vorba de becuri, lanterne, spoturi, lustre, lămpi etc. Atunci...

Rusia va fi exclusă din G8?

Premierul britanic, David Cameron, a declarat iei în Camera Comunelor faptul că în convenția G7 de lunea viitoare de la...

Close