Aproape jumătate din timp stăm pe scaun!

Oare cât timp petrecem stând pe scaun? Minim câteva ore, zilnic. Asta înseamnă că un scaun ne poate influența viața, oricât de ciudat ar suna. Oamenii de știință afirmă că noi toți suferim de „boala scaunului”. Spre exemplu, într-o zi lucrătoare, stăm 8 ore la birou, adesea pe un scaun incomod, care nu ne susține coloana așa cum trebuie. După un timp, începem să avem probleme de sănătate. Și atunci când ajungem acasă, desigur, ne așezăm din nou pe scaun. Aproape jumătate din timp stăm pe scaun!

Cu toții petrecem cel puțin 47% din timp stând pe scaun! Pe lângă faptul că 8 ore de muncă la birou adoptăm această poziție, chiar și acasă se întâmplă la fel, atunci când mâncăm citim, sau vizionăm o emisiune la televizor.

Firmele de mobilă ne oferă o mulțime de variante de scaune concepute astfel încât confortul să fie optimizat. Trebuie să căutăm un scaun ergonomic. Cea mai simplă variantă o reprezintă magazinele de mobilă online. Fie că avem nevoie de niște scaune noi sau lucrăm acasă și ne trebuie un scaun confortabil pentru birou, variantele sunt diversificate și în număr foarte mare. Prețurile diferă și ele în funcție de calitate, de model și de ce accesorii vin la pachet cu scaunul, însă sănătatea nu are preț.

Modelele ergonomice au o formă perfectă pentru păstrarea unei poziții corecte și sănătoase. Dacă înainte nu existau prea multe modele de astfel de scaune, azi designerii au idei originale și putem alege dintr-o paletă foarte vastă de culori, cu spătar înalt sau mai jos, cu suport pentru cap, cu brațe sau fără, cu baza din materiale rezistente și cu o structură foarte solidă.

Așadar, e foarte important să fim atenți atunci când ne alegem un scaun, deoarece decizia trebuie să se axeze în primul rând pe cât de benefic și sănătos va fi respectivul scaun, în funcție de câte ore vom petrece zilnic stând pe el.

Stăm incorect în fața monitorului

O poziție perfect corectă, care să nu ne pună sănătatea în pericol nu poate fi adoptată eficient, atât timp cât scaunul nu-i corespunzător. După cum precizează medicii, această „boală a statului pe șezut” are efecte grave asupra întregului organism.

Ne putem confrunta prematur cu obezitate, hipertensiune arterială, dureri de spate, formarea cheagurilor de sânge, diabet zaharat, cancer și multe alte afecțiuni grave. 80% dintre persoane sunt afectate de astfel de boli, la un moment dat. Totuși, toate acestea pot fi evitate.

În primul rând, trebuie să investim într-un scaun de calitate. Numeroase magazine oferă spre comercializare diverse modele de scaune, însă puține sunt cele care într-adevăr pun preț pe calitate și totodată pe un preț accesibil. În majoritatea cazurilor, cele confecționate în China sunt cele mai ineficiente. Poziția pe care o adoptăm stând pe astfel de scaune este atât de incorectă, încât coloana vertebrală începe să aibă forma literei “C”, acest lucru solicitând extrem de mult spinarea și îi dăunează enorm.

După toate acestea putem spune că achiziționarea unui scaun de calitate nu-i o simplă toană, ci o adevărată necesitate, care ne asigură că vom fi feriți de unele afecțiuni grave.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.