Auzi mă, ia bagă-te tu aici!

Am lucrat la un liceu la departamentul IT. Toate bune și frumoase până când trebuia să mă ocup de camerele de supraveghere. Asta deoarece erau făcute cu fundul, nu cu creierul.

tmc

Aveam de-a face cu 5 DVR-uri, dintre care două pe ducă. Trebuiau resetate zilnic, deoarece se blocau, ori nu filmau, ori filmau o secundă pe oră. Asta pe lângă faptul că majoritatea balunurilor erau duse. Niște chinezării ieftine, vai de mama lor.
Atât de proaste erau, încât la orice atingere, cât de mică, asupra DVR-ului sau a vreunui fir din mățăraia din fotografie, făcea să pice semnalul la cel puțin 3-4 camere. Chin apoi să le faci pe toate să funcționeze iar, atingând firele alea, puse cu picioarele.
Asta ca să nu vorbesc și de sursele în cumutație, lăsate vraiște, cu zeci de kilograme de cablu UTP pe ele. Pe care dacă le atingeai începeau să țiuie și să zbârnâie!

Ideea e că înaintea mea fuseseră acolo cam 15-16 inși, angajați în 10 ani. Și fiecare a pus câte un cablu nou. Atât, fără să aranjeze firele existente, fără să facă un referat cum un DVR trebuie musai schimbat. Culmea e că DVR-ul ăla e cel mai important, toate camerele din exterior și din biroul directorului fiind pe el.

Când am văzut mățăraia de cabluri m-am luat cu mâinile de cap. S-avem iertare, însă nu așa se face treaba. Apoi, camerele erau vai și amar. Vechituri cred de prin anii 90, mari, urâte, care filmau QVGA!

Am pus mâna și-a făcut referat pentru a cumpăra camere video de calitate. Am găsit pe Skut.ro o ofertă excelentă. Și credeți că i-a păsat cuiva? Ei ași…
– Du-te și mișcă de firele alea, că de la ele e. E atât de precisă aparatura încât se mișcă alea la micron!
– Bine nene. Ia bagă-te tu aici în firele astea, ia vezi, funcționează dacă miști de ele în neștire sau se rup firele?
– Dacă se rup, le relegi în balun și gata!

Le-am trecut pe foaie totul în scris, de unde să ia camere de supraveghere de calitate și cu asta basta. Am reușit să refac mățăraia de un singur DRV, cap coadă. Cred că și acum funcționează camerele alea fără probleme, am testat DRV-ul ăla mișcându-l pe birou ca la cutremur.
20150119_132708

Într-o lună și ceva cât am lucrat acolo, am învățat cât aș fi învățat în 4-5 luni în orice alt loc de muncă. Păcat că oamenii nu știu ce e ăla simț al umorului, fiind “mătrășit” din cauza parodiei Spanac’s Life…

Comments

comments

12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.