Aventuri din bucătărie

Ce aventuri se pot petrece într-o bucătărie? Că doar bucătăria e o chestie plină cu mâncare și ustensile. Nu-i o junglă, unde să te atace vreun șarpe veninos, vreo pumă sau Dumnezeu știe de dihanie de muscă Țețe. Așadar, de ce “Aventură în bucătărie”?

Eu nu-mi aduc aminte decât de-o singură aventură demnă de menționat.

Acum vreo 10 ani trebuia sa-mi vina iubita in vizita. Era ziua mea, eram din orase diferite si ma laudasem ca voi gati ceva extraordinar. De fapt, gandul meu fusese altul. Sa fac eu comanda la ceva mancare gatita, cat timp mai aranjam in camera de holtei.

Si in caz ca nu stiati cum arata o camera de burlac, v-o descriu. Pe jos, intr-o devalmasie de nedescris, aveam piese electronice, 2 metri de cablu electric, un patent, un sfic, 20 de casete cu rap, 10 cu rock, cateva cd-uri, unele cu filme, altele nescrise, o sapca, o pereche de ciorapi purtati, o placa video, bormasina inca introdusa sub tensiune… si Dumnezeu stie ce mai aveam. Patul nefacut, rar il faceam, stiam ca se ocupa mama de chestiile astea. Intr-un colt, pe noptiera aveam niste carti, iar pe ele trona o pereche de slipi. Voiam sa merg la strand insa ma razgandisem. Slipii ii pusesem acolo ca sa stiu de ei… Ma rog, camera era hurdu-burdu. Fata ma sunase ca se urcase in tren, deci in 2 ore jumate trebuia sa fiu la gara s-o culeg.

Asadar am strans ceva prin camera, lasand-o pe mama sa termine acolo, iar eu am fugit la gara.

Imi facusem un calcul ca mancarea va ajunge la o ora fixa, dupa o ora dupa ce-o aduc pe fata acasa, deci va fi la fix ca sa mancam.

Vorbisem cu un vecin, sa-i aduca lui mancarea, iar eu sa ma fac c-o incalzesc atata vreme cat e fata sub dus.

Insa, buna e vorba aia, ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Trenul a avut intarziere 40 de minute… CFR, ce sa-i ceri? Cel putin asa era pe vremea aia, acum a dat Domnul de-a ajuns in 2 ore in Constanta. Ma rog, ideea e ca am pierdut 40 de minute prin gara de nebun, iar cand in sfarsit a ajuns fata, a venit si plina de nervi. Ghinionul facuse sa fie exact perioada aia a lunii, s-avem iertare, boieri dvs., asa ca planul meu s-a redus numai la mancat. Si de mancat ce “gatisem” eu plin de amor pentru duduia-n cauza. Cand, de fapt, ca orice barbat, sinceri sa fim, nu ne sta mintea decat la cum sa atraga femeia in pat, sub dus sau pe covor, nicidecum la “sa vezi ce mancare buna ti-am pregatit…“.

bcCand ajungem in bloc, vecinul, care trebuia sa-mi tina ascunsa mancarea, pana ma duc eu s-o iau, cand nu e fata atenta, iese din apartament, caci se uitase pe vizor. Si nu una, nici doua, imi intinde caserolele cu mancare, zicandu-mi grav:

Bai, mii de scuze, te-am si asteptat atata amar de vreme, ia mancarea, vezi ca a costat 45 de lei nu 38 cat mi-i lasat tu. Eu trebuie sa plec la tara urgent ca a fatat purceaua si bunica-mea nu poate sa se ocupe singura.

Si mi-a intins caserolele si-a luat-o la fuga. Ramasesem exact ca-n filmele cu prosti. eu, c-o moaca tampa de “sa mor daca stiu despre ce e vorba aicisa“, iar fata c-o figura plina de inteles, “mancare buna, ai? Super reteta, este?

Am intrat in casa, bagauind niste scuze penibile, caci nici nu stiam cu ce naiba s-o mai mint pe fata. Am mai dres busuiocul cu ajutorul mamei, care a prins schema dintr-o privire.

Francisc, tu stii ce mai trebuie pus aici la friptura, eu am dat focul mai incet, vezi ce-i mai pui, vin si busuioc, sau menta, ca eu nu stiu s-o fac asa buna ca tine…

Ei, biata mama, femeie trecuta prin viata, si-a scapat fiul de-o situatie de toata jena. Acum stau si ma intreb daca la fel patise si ea cu tata? Caci ma laud a fi mare bucatar, ca si tatal meu!

foodpandaAcum stau si ma intreb, de ce naiba m-am stresat eu atat cu fel de fel de minciuni? Ii ziceam fetei ca nu am idee sa gatesc, dar vreau sa invat de la ea, luam de mancat apeland la serviciile FoodPanda si ma laudam cu ce stiu eu mai bine sa fac. Ma laudam cu ce armasar feroce sunt in pat!

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.