Mister de proporții! Avionul dispărut. Zborul 370

Sâmbătă, 8 martie a.c., un avion al Malaysia Airlines a dispărut subit de pe radar, la puțin timp după decolarea din Kuala Lumpur cu destinația Beijing.

Timp de 4 zile, avionul a fost căutat între Beijing și Kuala Lumpur, însă fără posibil succes. Spun posibil succes, deoarece oficialitățile chineze declarau ieri că avionul a fost găsit, fiind mult deviat de pe ruta sa. Însă nu se specifică în ce stare a fost găsit.
În presa chineză a apărut știrea că 19 telefoane aparținând pasagerilor de la bordul aeronavei 370, primesc apeluri când sunt apelate, însă nimeni nu răspunde. Un bărbat a declarat poliției că telefonul cumnatei lui, aflată în acel avion, este conectat în rețeaua de socializare QQ (un fel de facebook pentru chinezi) și apare online!
370
În urmă cu două zile, două avioane chineze au declarat că au observat dâre de combustibil de-a lungul coastei, știre încă neaceptată de autorități ca fiind adevărată.

Conform listei pasagerilor, la bord s-ar fi aflat și două persoane, călătorind cu pașapoarte furate, aparținând unui austric și unui italian, pașapoartele fiind furate în 2012.
Tot în 2012, acea aeronavă a suferit un accident pe aeroport, capătul de un metru al unei aripi fiind distrus. Aeronava a fost apoi reparată de Boeing (avionul fiind un Boeing 777, modelul de top al firmei aeronautice), apoi redat circulației civile, trecând toate testele cu brio.

Cei doi pasageri care călătoreau cu pașapoartele false aveau însă trăsături asiatice, au declarat agenții vamali.
Mistelul aeronavei încă nu a fost descoperit, părți ale avionului fiind aparent zărite de câteva persoane, în strâmtoarea Malacca.

Anul 2012 – doi inși “pierd” pașapoartele, iar nava este avariată. Trei evenimante care s-au întâmplat în același an. Să zicem că-i coincidență. Însă cum se face ca două pașapoarte, furate în acelați an să fie folosite la îmbarcarea pe aceeași aeronavă, doi ani mai târziu?

Și cum de-au ajuns înapoi acasă italianul și austriacul, posesorii pașapoartelor furate? S-a găsit austriacul bine merci acasă, iar italianul este în Tailanda, în vacanță. E în Tailanda, cu alt pașaport? Sau e acolo de 2 ani? Nimic nu se știe concret.

La bord se aflau 239 de persoane, 227 pasageri și 12 membri ai echipajului. 152 dintre pasageri erau chinezi, 38 malaiezieni, 6 australieni, 3 americani și încă o mână de diferite naționalități. Nu se afla însă niciun român. (cel puțin din ce se știe până în prezent.)
Diferite teorii ale conspirației au înflorit pe marginea subiectului. De la OZN-uri, terorism, meteriorit care a doborât nava, sau chiar Putin care a ordonat doborârea aeronavei, la bord aflându-se… un rus și 2 ucraineni.

Eu nu înțeleg cum poate dispărea de pe radare o aeronavă, fără niciun fel de mesaj de la piloți. Cam greu să fie 239 de persoane la bord și niciuna să dea măcar un mesaj. “Ne prăbușim, vă iubesc“, “Avion deturnat“, “Ne-a lovit un meteorit” etc.

Voi ce părere aveți despre acest subiect?

Comments

comments

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.