Breaking bad – final de serial

Am terminat de urmărit serialul Breaking Bad. Îmi pare bine că m-am apucat să-l urmăresc după ce s-au terminat filmările, ca să nu stau și la ăsta cu sufletul la gură pentru un nou episod.

Serialul este senzațional. Dacă trecem peste ideea principală, serialul merită urmărit. Cred că din toate episoadele, 68 sau câte au fost, doar unul a fost banal, static, fără să se întâmple nimic. Episodul “Musca”. În rest, stăteam cu ochii cât cepele.

Ideea de bază e că un profesor de chimie se apucă, împreună cu un fost elev, de fabricat metamfetamină. Walter White, profesorul, află că este bolnav de cancer și este pe moarte, forma lui de boală nefiind tratabilă. Așa că se apucă să prepare droguri de-o puritate nemaivăzută până atunci, de 99,1 %.
Asta pentru a face rost de 737.000 de dolari, bani suficienți a-i ajunge familiei pentru 10 ani, în acei bani intrând 2000 dolari lunar, taxe școlare, vacanțe, utilități etc.
Prima oară se apucă să prepare drogul într-o rulotă vai de mama ei, dărăpănată și cu mari probleme la motor, chiar lăsându-i în câmp, de câteva ori, departe, nici țipenie la 30j de kilometri în jur…
Apoi au zis că trebuie să facă treaba mai OK decât cu dubița și-au început prepararea la subsolul casei lui Jessie. Acolo aveau geam termopan, totul era închis fest, nu prea aveau scăpări de miros, ajutându-i mult termopanele. Dar și locul ăla a fost ginit.
Apoi s-au încurcat cu-n negrișor periculos. Lucrau la ăla cu normă întreagă, aveau toate materialele la botul calului, ei doar trebuiau să scoată 90 kile de produs săptămânal.

Însă, curând, el pierde controlul asupra situației. Își face puternic simțită prezența mândria personală. Și de la visul inițial de-a face 700 mii de dolari pentru familie, ajunge să facă peste 80 de milioane de dolari (în ultimul sezon).
Ar fi fost un serial perfect dacă personajele se puteau plia mai bine. Însă toate personajele aveau orgoliul cât Casa Scânteii, în frunte cu Walter.
Care, după ce făcuse 1 milion și ceva de dolari nu s-a retras. Pentru că, vezi Doamne, nu voia să-și lase munca superbă de izbeliște, fiind mândru de puritatea de 99,1% pe care-o obținea.

Aia a fost chestia care l-a tras în jos mult. Faptul că n-a știut să se retragă. Și nu era chestia de bani, avea deja bani gârlă. Era doar mândria aia tâmpită.
Se vedea conducând imperiul metamfetaminei din America. Însă, în timp ce banii curgeau gârlă, nevasta se depărta treptat de el, ajungând să-l înșele. Chestia asta pe mine mă scoate din sărite. E a treia oară când văd așa ceva în filme. O tipă e cu bărba-su apoi îl înșeală. Am așa un sentiment de silă, încât aș bate-o cu fierul încins pe vaca aia nenorocită!

Prima dată văzusem un film așa cu Madona. Pe-o insulă pustie, doar ea, bărba-su și un servitor. Și se ceartă aia cu bărba-su și se culcă cu servitorul.
apoi am avut același sentiment de silă când Gemma s-a culcat cu Nero, după ce s-a certat cu Clay, în Sons of anarchy. Serial la care abia s-a terminat sezonul 5, lăsându-ne cu fundul în baltă până la primăvară…

Serial plin de suișuri și coborâșuri, răsturnări de situație, umor și acțiune cât cuprinde. Ba chiar în vreo două momente mi-au dat lacrimile. Nu la final, aproape, când Walter a întrebat-o pe Skylar dacă o poate vedea pe Holly. Apoi când Jessie a scăpat de sub sclavia naziștilor, gonind cu mașina în noapte, urlând, plângând și râzând…

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Sistem antifurt de telefon

De când cu telefoanele astea inteligente, parcă am o teamă așa din ce în ce mai mare de furt. Nu...

Vacanță în India? De ce nu?

India este o tara care nu ar trebui omisa de o persoana care iubeste sa calatoreasca. Aceasta tara este fascinanta...

Cum alegi firma de coletarie potrivita?

Nu vorbesc aici despre serviciile de curierat cu care colaboreaza divese magazine de desfacere. Vreau sa va ofer voua, cititorilor,...

Close