BUNE DAR SI RELE, DE PE ACEASTA LUME!

Nu suntem stapanii acestei lumi, suntem doar simpli trecatori pe aici… De ce oare nu incercam sa facem tot ce putem pentru a lasa in urma noastra mai multa bunatate, si mai mult frumos?! In orice zi ce o traim ar trebui sa ascultam, in liniste si tihna, macar un cantec.

Un cantec frumos, nu tipate si isterii, nu vulgaritati mediatizate pe micile ecrane! Sa citim ceva bun, instructiv, atragator si, deopotriva, odihnitor. Nu stiri si reportaje zilnice cu si despre tot mai numeroasele accidente rutiere, despre arestari si crimile ce sporesc numeric si greu de imaginat, devind spontan… exemple de urmat! Sa spunem semenilor nostri cateva cuvinte sincere, frumoase, nu minciuni si rautati!

Recititi “grandiosul” program de guvernare al PSD-ului si va veti lamuri de “adevar“! De ce sa nu iubim in fond realitatea cruda, adevarul, pacea si libertatea, de ce sa nu iertam si sa nu uitam unele nedreptati si sa nu ne bucuram de tot ce ne inconjoara?! De ce oare sa nu presuram pe unde stam sau trecem, dragoste si bunatate pentru ca cei ce vor veni dupa noi sa poata aduna si ei samanta lor?! Ce-i drept, de multe ori este de vina insasi cale prin care trecem, dar cum reactionam?! Cum vrem s-o indreptam, s-o facem dreapta si mai atragatoare? Cu ura si intoleranta, cu vorbe de ocara si amenintari?!

Sau, cum recent ati vazut, eventual, la jocul de categoria 4-a dintre Steaua si Rapid, cu porniri barbare si imagini apocaliptice generate de grupurile de derbedei notorii ce se dau drept sustinatori si fani ai sportului, ce-au trasformat Arena Nationala intr-un veritabil camp de lupta! Oare, ce spuneti, nu purtam in interiorul nostru minunile pe care le tot cautam in afara noastra? De ce sa nu fim mai toleranti cu cei din prejma, de ce sa nu ne iubim frateste, omeneste?

Cat de frumos si adevarat spunea candva, regretatul Octavian Paller: “Iubirea e tot ce ne dorim, iar in final este tot ce-am avut

Asa ca, nu ca un ordin sau… comanda, ci ca un sfat, ca o parere, pur personala: practicati sinceritatea, imbratisati simplitatea (nu infatuarea si aroganta!), diminuati-va sau eliminati-va egoismul, violenta si pastrati-va doar cateva dorinte! De mic copil mi-au placut in totdeauna oamenii sinceri, linistiti si educati, oamenii ce au stiut si stiu sa se tina de cuvant, oameni adevarati, cu suflet mare! Sa nu se uite ca nu vei lua nimic cu tine, totu-i prestabilit si trecator. Asadar, fiti buni, generosi si prietenosi, caci doar acestea raman! Cele cinci simturi ale noastre sunt cu totul insuficiente daca ne lipseste bunul simt si, deopotriva, simtul umorului.

Din pacate insa, asa cum am mai spus, rautatea omeneasca a atins (in diverse si numeroase forme, chiar si pe paginile de blog!) cote alarmante, incat (in multe cazuri, precum cel de la meciul de fotbal amintit), acopera cu hidosenia ei bucuria binelui! De ce sa nu fim fericiti ca traim? Fericirea, in esenta sa, nu este altceva decat parfumul sufletului nostru. A-ti impodobi puterea cu blandetea fata de oameni e mult, deoarece aici se vede cine poate sa uniasca iubirea de frumos cu iubirea de om. La urma urmelor Dumnezeu le randuieste pe toate. Randuieste pentru fiecare om o cruce potrivita cu puterea lui de a rezista, nu pentru a se chinui, ci pentru a urca de pe cruce la Cer! Dar, la finalul articolului, simt nevoia de a spune din nou: haideti, dragii mei, sa ne bucuram cu totii de ce avem acum (indiferent ce si cum) aici, pe pamant!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Sfaturi pentru examenul de teorie DRPCIV. (Chestionare Auto)

Permisul de conducere este un element important al vieții pe care ne putem baza în orice moment. Posesorii de permis...

Bucureștenii, speriați de grindină

Azi a plouat în toată țara. Inundații, canalizare proastă în toate orașele, potop pe ulițele satelor. Lume înnebunită peste tot....

Cum e să fii hater. Manual de introducere.

Ca să fii un hater adevărat în primul rând trebuie să ai un blog. Dacă n-ai blog și vrei să...

Close