Cand este cazul sa apelezi la un avocat de drept penal in Suceava? Afla mai multe aici

Atunci cand intervine o situatie din sfera legala, indiferent ca esti parte dintr-un proces penal sau civil, cu siguranta ai nevoie de un avocat care sa te reprezinte  in fata instantei. Cu atat mai mult in cazul proceselor penale ai nevoie de un avocat, iar acest lucru este reglementat prin lege.

Infractiunile penale sunt cazuri intalnite in mod frecvent, care acopera multe fapte, precum actele de coruptie, darea si luarea de mita, talharia, inselaciunea sau frauda. Insa, trebuie sa stii ca acestea nu sunt singurele fapte care implica raspunderea penala in fata legii si poti descoperi mai multe informatii in continuare despre rolul pe care il are avocatul de drept penal.

Care este rolul avocatului in procesul penal?

 Mai intai de toate, avocatul este persoana responsabila pentru reprezentarea legala a clientului sau in fata autoritatilor si a instantelor de judecata. In acest sens, sunt incluse apararea drepturilor si ale intereselor clientului pe tot parcursul procesului penal.

De regula, putini sunt cei care isi cunosc drepturile atunci cand au de-a face cu o situatie legala,  iar avocatul este persoana care te ajuta sa intelegi ce drepturi iti revin, cum se desfasoara intreaga procedura juridica si cum sa pregatiti apararea pentru o pedeapsa cat mai redusa. In acelasi timp, avocatul investigheaza in detaliu si aduna probe relevante pentru aparare, iar aici pot fi incluse declaratiile martorilor, colaborarea cu experti sau analiza probelor.

Totodata, unul din rolurile importante ale avocatului este de a pregati o buna aparare fie prin negocierea cu procurorul pentru o solutie rezonabila, fie prin reprezentarea in fata instantei de judecata pentru a prezenta un caz puternic in fata judecatorului.

De asemenea, un avocat te poate ajuta cu redactarea unor documente juridice printre care se numara si memorii, cereri de revocare a masurilor privative de libertate. Evident, acestea sunt cateva exemple, insa atunci cand vrei sa depui plangere impotriva actelor de urmarire penala sau cerere de apel, avocatul este cel care te poate ajuta sa le redactezi. Daca ai nevoie de un avocat drept penal in Suceava, poti consulta pe site-ul oficial si serviciile de care dispui.

Ce risti sa patesti daca nu ai un avocat in procesul penal?

 Un lucru important de stiut este faptul ca daca nu ai un avocat care sa te reprezinte in instanta, iti pui in pericol nu doar drepturil, dar si apararea. In mod evident, iti va fi greu sa intelegi ce presupune intreaga procedura juridica la care esti supus si ce se poate intampla in cazul procesului. Un avocat ar fi putut sa te faca sa intelegi ce trebuie sa urmaresti pe tot parcursul procesului penal.

Mai apoi, nu vei stii de ce drepturi beneficiezi sau prin ce probe poti sa te aperi. In plus, in situatia in care nu ai un avocat, judecatorul poate sa amane procesul pana vei obtine unul din oficiu, deci exista riscul de a fi retinut sau, intr-un caz mai rau, chiar arestat.

Prin urmare, prezenta unui avocat in procesele penale este obligatorie si este esentiala pentru apararea libertatii si a drepturilor tale.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.