Case de lemn – sigure sau nu?

Pe vremuri, cand vedeam o cabana de lemn (clar prin filme), ma gandeam numai la ce s-ar alege de casa aia daca ar fi un incendiu prin preajma. Ca daca ar fi de beton armat (cum e la bloc), nu s-ar atinge focul de ea si toate-n interior ar fi ca noi.
Insa am aflat ca lucrurile nu stau chiar asa. Anume ca nu orice lemn arde ca batul de chibrit si ca nu orice beton trece prin foc nevatamat ca si pestele prin apa.

Si-au inceput sa ma atraga casutele astea din lemn, ca si cele facute din containere (idee care mi se pare din ce in ce mai frumoasa si mai realizabila).

La cele din containere ai garantia ca termini lucrul la casa mult mai repede decat la cabanuta din lemn. Asta deoarece ai deja modulul pregatit, pui cateva containere unul peste altul si gata casa. 3 camere, o debara, o bucatarie, o baie. Plus una subterana, ca beci. Cu vreo 7 containere de 3.000 euro bucata iti faci o casa demna de invidiat.

Asadar, la pretul unei garsoniere din Bucuresti, iti poti face o casa atat de frumoasa… Revenind insa la cabanutele din lemn, ele sunt mai scumpe, necesita mai multa munca in realizarea lor, insa rezultatul final este cu mult peste inchipuirea noastra.

Vazusem acum cativa ani o cabanuta din lemn la Predeal. Facuta de 2 oameni, si-au muncit la ea vreo 3 ani, aproape zi de zi, fara cateva luni de iarna. O sala enorma de mese, un beci, o incapere de biliard si cateva camere la etaj. Camere gen hotel, fiecare camera cu baie proprie. Totul dupa model “rustic“.

Din pacate am pierdut pozele de acolo, insa am auzit ca acum e si mai frumos. Poate voi da o raita cat de curand, sa vad unde s-a ajuns cu ideea. Si pe ideea casutelor din lemn, va las cu cateva imagini superbe cu ce-au reusit niste semeni de-ai nostri sa realizeze din banalul lemn.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
CE-M DORESC IN NOUL AN?!

Inainte de toate, multa sanatate fara de care, nimic nu se mai poate! Imi mai doresc deasemenea, o viata cat...

SEARA DE PROTESTE IN BUCURESTI SI IN TARA!…

  Aseara au fost zeci de mii de oameni în stradă în Bucureşti cat şi în marile oraşe. De fapt,cele...

Copilul, în lesă?

Copilul trebuie ținut în lesă? Asta este o întrebare cu care se confruntă părinții, mai mult ca niciodată. Sunt din...

Close