Cât dai maxim pe o pereche de blugi?

Răzvan se lăuda c-a făcut o afacere bună luând o pereche de blue-jeans Lee Cooper cu 50% reducere. Adică a dat 150 ron pe ei, față de 300 cât era prețul inițial. Am văzut blugi și la 550 ron o pereche. Băi fraților, ați înnebunit? vă dau banii afară din casă? Mă rog, fiecare dă cât vrea pe-o pereche de pantaloni, însă eu consider că e prea mult o pereche.
Sunt pantaloni măi, atât. Îmi aduc aminte de-o fază din “Ultimul cercetaș” cu Bruce Willis și Damon Wayans, unde Damon era o celebritate și purta pantaloni de piele.
– Cât costă pantalonii ăia ai tăi de piele? întreabă Willis disprețuitor.
– 800 de dolari. E piele italiană…
– 800 de dolari? au și televizor?

blugi

Așa și cu blugii. 300 de lei o pereche de blugi? Sunt cusuți cu fir de aur? Răzvan justifică faptul că la o întâlnire trebuie să ai blugi de calitate. La o întâlnire de afaceri nu prea porți blugi. Cică să fie casual întâlnirea și-i poți lua. Și-mi aduc aminte ce-mi povestea taică-meu, când avea vreo întâlnire de afaceri, fostul lui șef venea casual la întâlnire. Atât de casual… În tricoul, pantaloni scurți și sandale. Ba într-o zi s-a întâlnit cu cineva la saună, unde au semnnat un contrat în halate de baie.
– Ce faci măi? Așa te duci la întâlnire?
– Păi ce are?
– Trebuie să fii frumos întrebat, nu așa, că nu face nimeni afaceri cu tine!
– Păi eu fac afaceri cu prietenii măi!

Și-a avut dreptate. Cât a mers treaba, vreo 10 ani, numai în pantaloni scurți (vara, evident) a fost îmbrăcat la întâlniri.

Și revenind la blugi. Eu îmi cumpăr blugi din Cora. Când prind ofertă de 30-50 lei perechea. Mi se pare mult 70 lei o pereche, sincer. Și au aceeași calitate și aspect ca unii făcuți de Levi’s sau Lee Cooper. Sunt pantaloni! Nu au alt rol.

Cei de la Brainiac făcuseră un experiment. au luat două perechi identice de pantaloni, unii de firmă, unii no-name, i-au umplut cu pietre și i-au târât după o mașină, până i-au jerpelit. Apoi i-au spălat, i-au uscat și i-au pus într-o vitrină. Au întrebat trecătorii care-s de firmă și care nu-s.
doar doi au recunoscut pantalonii de firmă, alții i-au indicat pe ceilalți. Adică nu se știa exact care și cum sunt, lumea zicea la plezneală.
Însă aș da 70 lei pe-o pereche de jeanși negri. Ăia da, dacă găsesc măsura mea, să fie exact cum îmi plac, să nu se umple de părul de pisică existent peste tot în casă, îi iau. Până acum nu am găsit ce voiam la acest preț. A, la 500 de lei? am găsit 3 modele chiar. Trei diferite. Însă din care doar unul mi-a plăcut.

altceva ce nu înțeleg e moda asta ciudată. De se poartă blugii acum cu rosături, ștersături, brizbrizuri etc. Și-i mai vezi pe câte unii cu blugi din ăia, mocasini și sacou peste un tricou cu anchior și-s priviți cu admirație:
– Uite ce elegant e îmbrăcat!
– Extraordinar!

Pe bune măi? Voi sunteți normali? Ce s-a întâmplat cu moda frașilor? Ați aruncat-o la gunoi și p-asta? Zice-se că moda revine. Aștept să fie iar la modă pantalonii evazați și pălăriile de pimps…

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.