Câteva recomandări de filme

Anul acesta am început în forță vizionarea de filme. Unele vechi și bune, altele noui, unele bune, altele proaste. Am revăzut câteva filme cu Schwarzenegger, seria Predator (inclusiv Predator vs. Alien), Scarface, A clockwork Orange (tradus la noi “Portocala mecanică“) și Green Mile (Culoarul morții). Shankshaw Redemption e pus de revăzut în weekend.

Dintre filmele noi mi-au plăcut:
Finding Dory – animație despre un peștișor cu memoria de scurtă durată, care reușește să-și regăsească părințiii. O animație vizionabilă atât de copii cât și de părinți.
Secret lives of Pets – una dintre cele mai frumoase animații/ comedii din 2016, alături de Zootopia.

Abia am terminat de vizionat o dramă nemțească, “Viețile altora” – Das Leben der Anderen. Un film de geniu, care mi-a plăcut enorm. Un film care arată drama unor simpli oameni, prinși de comunism în tabere adverse. Trăirile aproape lipsite de griji ale unor scriitori care, deși nu gândeau deloc de bine regimul din RDG – Republica Democrată Germană, știau și ce să scrie pentru a scăpa de cenzură și a fi apreciați atât de popor cât și de STASI – Securitate. În partea opusă, cel ce le asculta acestora fiecare cuvânt, fiecare mișcare, după ce le umpluse casa de microfoane. Aceeași “fugă” după corectitudine, înfrângându-și nevoile proprii am văzut-o la Raymond Leon, personajul atât de bine interpretat de Cilian Murphy în “In Time“.

Gerd Wiesler (Ulrich Mühe) bei seiner Arbeit.

Viețile altora este un film pe care ar fi mare păcat să-l pierdeți, indiferent că unora li se pare germana prea dăunătoare auzului.

Ce filme să ocoliți:
Green Room – o fi el printre ultimele filme ale lui Anton Yelchin, care ne-a părăsit anul trecut, însă, după părerea mea, e o pierdere de timp. Ideea din spatele filmului e bună. Însă punerea în film lasă de dorit. Secvențe tăiate apoi montate greșit, joc actoricesc slab, decoruri… o cameră în majoritatea filmului. Mai salva ceva partea sonoră, plină de death și black metal. În rest, foarte mare păcat de ideea originală.

Max Steel – Ceva cu un puștiulică super-erou. Am rezistat primele 10 minute, în care am adormit de 3 ori, apoi l-am șters.

Inferno: S-a dorit o continuare nereușită a “Codului lui Da Vinci” și a peliculei “Îngeri și demoni“, însă i-a lipsit atât vâlvătaia primelor două filme cât și scânteia care nu te încălzea, dar măcar își atrăgea atenția. Un film slab, în care tu, ca și privitor, ești pus în aceeași oală cu personajul principal, care suferă de amnezie și premoniții. Câteva scene de acțiune, în rest o alergătură continuă din oraș în oraș, apoi în altă țară. Nimic notabil în acest film, în afară de prestația de nota 7 a lui Tom Hanks.

Barbershop 2: Nu că primul ar fi fost cine știe ce realizare cinematografică, însă la partea a doua se putea dormi liniștit. Nu se întâmplă absolut nimic în film, joc actoricesc de toată jena, personaje inflexibile și fără haz. Cele 2-3 scene așa zis comice sunt atât de trase de păr încât aș râde mai cu poftă ascultând cum crește firul ierbii.

Lista poate continua cu alte 10-11 filme atât de slabe încît le-am șters și am uitat de ele, nu îmi amintesc nici nume nici acțiunea din spatele lor.

Comments

comments

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.