Cauti produse de purificare aer pentru locuinta ta? Gama de la Altecovent te va ajuta

Poluarea – generalitati

A avea aer curat in locuinta este absolut necesar. Este locul unde ne petrecem majoritatea timpului, unde ne gasim momentele de liniste si relaxare. Este de la sine inteles faptul ca ne dorim sa avem parte de cat mai mult confort.

Poate ca te intrebi ce inseamna aer curat intr-o locuinta, avand in vedere ca aerisesti destul de des si te gandesti ca este suficient. La ora actuala, doar a aerisi locuinta prin deschiderea ferestrelor nu este suficient.

Traim intr-o lume in care poluarea a ajuns la cote alarmante, iar mediul inconjurator este practic sufocat. Aici vorbim despre poluarea aerului, a solului si a apei. Sunt foarte multi factori care duc la poluare si mai grav este ca nu se gasesc solutii permanente pentru acest lucru. Pe langa afectarea mediului inconjurator si oamenii sunt afectati direct de poluare. Ori consecintele sunt dureroase. Probleme de sanatate, pana la deces. Daca stam sa ne gandim este un subiect destul de serios, atat timp cat noi traim in acest mediu si ne afecteaza direct calitatea vietii.

Noile directive europene interzic in mare parte utilizarea plasticului, mai ales atunci cand vine vorba de afacerile din industria alimentatiei. Conform World Economic Forum, pana in anul 2050 plasticul din mari si oceane va ajunge sa cantareasca mai mult decat toti pestii la un loc. Tocmai de aceea, directivele europene au initiat o lege prin care se interzice utilizarea plasticului atunci cand vine vorba despre produsele de unica folosinta. Este un pas important insa nu suficient.

Poluarea din propria locuinta

Exista poluare in locuinta chiar daca deschidem ferestrele? Cu siguranta da. Ba mai mult, uneori aerul din interior este uneori mai poluat decat cel de la exterior. Produsele de curatenie pe care le utilizam contin subsante toxice ce sunt eliminate in aerul pe care il respiram. Praful, sporii de mucegai, umiditatea sunt alti factori ce produc un disconfort si un aer poluat.

Spalam hainele cu detergenti si balsam de rufe. Uneori uscam hainele in casa, pe calorifer, mai ales in perioadele mai reci. Toate aceste particule din detergentii de rufe si balsam se ridica la suprafata, pe care noi evident ca le inhalam. Toate aceste lucruri duc la un grad ridicat de poluare din locuinta. Ce facem in aceasta situatie? Deschidem ferestrele pentru a aerisi. Doar ca si afara aerul este poluat, deci nu facem decat sa recirculam un aer viciat. Avem nevoie tot mai mult de produse de purificare aer in locuinta noastra si ar trebui sa fim constienti de cat de necesare sunt.

Cum putem purifica aerul din locuinta

Nu putem renunta la gatit, la spalat si la facut curatenie. Sunt lucruri indispensabile pentru fiecare dintre noi. Trebuie insa sa gasim alte alternative pentru a elimina aerul viciat din locuinta si de a-l inlocui cu unul curat si proaspat. O solutie benefica poate veni de la  Altecovent, o firma ce comercializeaza sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, tot mai eficiente in zilele noastre. Acestea sunt fabricate cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie si au functii care ne ajuta sa eliminam aerul poluat din locuinta.

In gama celor de la Altecovent gasim o gama variata de astfel de produse, create special pentru nevoile noastre. Sa vedem despre ce este vorba si care sunt beneficiile acestor sisteme, pe care ar trebui sa le luam tot mai mult in calcul.

Purificatoare de aer cu senzor

 Cu ceva timp in urma majoritatea oamenilor utilizau ventilatoarele clasice pentru a schimba aerul din locuinta. Insa este mult spus ca schimbau aerul cu unul curat. Acestea nu faceau decat sa recircule aerul existent din locuinta, pentru ca nu aveau nici o sursa de evacuare. Practic doar racoreau pe moment, daca stateam in fata lor, iar atunci cand le inchideam, in mai putin de 5 minute, valul de aer cald se instala din nou. Se opta pentru ele pentru ca erau si accesibile la pret, dar si pentru ca nu erau alte alternative de unde sa alegem.

Acum insa, odata cu evolutia tehnologiei, au aparut pe piata multe produse care au functii de evacuare a aerului viciat din locuinta, nu doar ca racesc aerul din camera.

Gasim in gama de la Altecovent purificatoare de aer cu senzor. Spre exemplu, LEITZ TRUSENS Z-3000 este un purificator care combina stiinta cu tehnologia. Acesta colecteaza si in acelasi timp reduce factorii poluanti din aer (bacterii, alergeni, virusi si mirosuri neplacute). Asta pentru ca are capacitatea de a se adapta la calitatea aerului acolo unde a fost amplasat.

Ca si functii, acesta este dotat cu o capsula SensorPod ce va monitoriza calitatea aerului. In functie de acesta el isi regleaza automat viteza de functionare. Mai multe detalii despre acest produs poti vedea si in pagina oficiala.

Ventilatoare cu aerisire

Pentru a produce un aer curat in locuinta, ai nevoie de un ventilator aerisire. Asta pentru ca va elimina aerul contaminat si va introduce altul curat si sanatos. Poate face asta cu ajutorul filtrelor care sunt special create in acest sens.

Daca locuiesti in centrul orasului intr-un apartament, poti opta pentru un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura descentralizat. Un astfel de sistem este format din mai multe unitati ce sunt instalate in fiecare incapere din locuinta.

Daca este bine montat (vei avea nevoie de o echipa specializata in domeniu care se poate ocupa de montaj) acesta poate asigura un aer proaspat, fara insa a elimina caldura din locuinta. Practic este ideal de utilizat in orice sezon pentru ca se adapteaza temperaturii din locuinta.

Un astfel de sistem vine cu multe beneficii importante. Are capacitatea de a elimina excesul de umiditate, astfel incat condensul si mucegaiul sa nu mai apara.

Avand un randament de recuperare de caldura de peste 93%, sistemul duce la economii de energii importante.

Nu mai este necesar sa deschizi ferestrele cand acesta functioneza pentru ca prin filtrele pe care le are introduce un aer curat. Poate totodata sa elimine mirosurile neplacute, polenul, praful, acarienii si ciupercile. In acest fel nu mai exista risc de alergii.

Iata deci ca solutii sunt in ceea ce priveste calitatea aerului dintr-o locuinta. Altecovent vine cu solutii inteligente prin produsele care le comercializeaza.

Poti vedea intreaga gama, cat si alte beneficii importante in pagina lor oficiala.

Date de contact:
0753 967 762
info@ventilatiecurecuperaredecaldura.ro

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.