Ce criterii trebuie sa indeplineasca un acoperis modern

De-a lungul vremii, acoperisurile au fost supuse transformarilor repetate, materialele de constructie devenind tot mai performante. Din acest motiv, acoperisurile din diferite zone geografice se diferentiaza in mod evident. De exemplu, in regiunile cu climat caracterizat prin prezenta celor patru anotimpuri, ele necesita o proiectare atenta si materiale de fabricatie capabile sa ofere protectie impotriva factorilor meteo extremi (ploi torentiale, vanturi puternice, ninsori abundente etc.). Totodata, insusi conceptul referitor la acoperis a fost obiectul abordarilor diverse, trebuind sa faca fata unor criterii si solicitari precum: dorinta de a economisi energie, schimbarile climaterice, un nivel mai mare de poluare fonica, vizibil in special in metropole.

Ce proprietati trebuie sa detina un acoperis (pe langa o rezistenta optima factorii de mediu):

  • Economisirea energiei – poate fi obtinuta printr-o buna izolare termica.

Din acest motiv, se impune alegerea unui tip de invelitoare adecvat proiectului de acoperis. Alegerea materialelor de constructie pentru un acoperis durabil, fie ca vorbim de o locuinta rezidentiala sau constructii cu alte scopuri, ocupa un loc primordial si nu trebuie lasata pe ultima suta de metri, intrucat greutatea acoperisului are o influenta hotaratoare. Structura termoizolanta trebuie sa se distinga prin rezistenta sporita la degradare, inlaturand efectul de sera si prevenind actiunea temperaturilor ridicate.

Recent, tot mai multi proprietari opteaza pentru instalarea pe acoperisul casei de elemente (de pilda panouri solare) care faciliteaza producerea de energie electrica/termica.

  • Izolare hidrofuga – invelitoarea aleasa trebuie sa fie etansa, astfel incat efectele ploii, zapezii si vantului sa nu afecteze in mod negativ calitatile acoperisului. Specialisti in domeniu, Civeflor va recomanda sa montati o folie anticondens Acovent, aceasta fiind o alternativa mai avantajoasa la alte solutii mai costisitoare precum paturile din fibra de sticla. Membranele Acovent constituie o metoda ingenioasa de a mentine uscata izolatia constructiei.
  • Protectie impotriva poluarii fonice – acoperisul in ansamblul sau, trebuie sa faciliteze atenuarea zgomotelor aeriene si a celor produse de impactul grindinei sau ploilor etc. la caderea pe invelitoare. Se recomanda ca nivelul de emisii de zgomot cauzat de acoperis si perceput la interior sa nu depaseasca 3 dB.

Daca aveti de gand sa consolidati acoperisul vechi si planuiti un proiect de renovare sau vizati un nou proiect pentru viitoarea cladire, firma noastra, distribuitor autorizat de produse si accesorii de calitate superioara pentru acoperisuri, va pune la dispozitie cele mai bune oferte in domeniu!

1 (1)
 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.